Ισραηλινός σκηνοθέτης δήλωσε ότι το να έχεις παιδιά έχει γίνει πια ένα «σύμβολο κοινωνικού status» για τους γκέι άντρες.

Αντικατοπτρίζει δύο πράγματα. Τον πλούτο τους και μια αυξημένη «πίεση και προσδοκία» από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο να έχουν παιδιά. Η δήλωση ανήκει στον Yval Hadidi κατά τη διάρκεια συνέντευξής τους στο Air Mail.

συμβολικό κοινωνικό status, γκέι άνδρες, παιδιά
Four men and three babies: David Furnish and Elton John with Neil Patrick Harris and David Burtka in St. Tropez, 2012

«Τα παιδιά έχουν γίνει κατά κάποιον τρόπο ένα σύμβολο κοινωνικού status για πολλούς γκέι άντρες» , είπε ο Yuval Hadadi.

Αφορμή για τη δήλωση στάθηκε η νέα του ταινία, 15 Years. Mια ταινία για την αποσύνθεση μιας εύπορης γκέι σχέσης, όταν ο ένας θέλει να γίνει πατέρας. Ο ίδιος είπε ακόμη, ότι τα παιδιά «Δηλώνουν ένα ορισμένο επίπεδο χρόνου, χρήματος και φιλοδοξίας» .

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ricky (@ricky_martin) στις

Ο Ricky Martin μιλάει συνέχεια για τη ζωή του ως γκέι μπαμπάς. Παντρεύτηκε τον καλλιτέχνη Jwan Yosef το 2017 και το ζευγάρι έχει τώρα τέσσερα παιδιά. Για τον Martin, όμως, το να έχει παιδιά είναι ένα όνειρο που εκπληρώθηκε, γιατί για χρόνια πίστευε ότι ήταν αδύνατον λόγω της σεξουαλικότητάς του.

«Πολλά χρόνια ονειρευόμουν να γίνω πατέρας, και πολλές, πολλές, πολλές φορές πέρασα από αυτήν τη θλιβερή διαδικασία ότι είμαι γκέι, είμαι ένας γκέι άντρας και δε θα είμαι σε θέση να γίνω μπαμπάς» , δήλωσε πρόσφατα.

Αυτό, δε μοιάζει να ισοδυναμεί με σύμβολο κοινωνικού status.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andersoncooper (@andersoncooper) στις

 Άλλο παράδειγμα είναι ο Anderson Cooper. Απέκτησε παιδί φέτος, τον γιο του Wyatt Morgan Cooper. Μοιράστηκε παρόμοια συναισθήματα με τον Martin, σημειώνοντας πόσο καιρό πίστευε ότι δε θα γνώριζε ποτέ τις χαρές του να είναι γονέας, επειδή ήταν γκέι.

«Ως γκέι παιδί, δεν πίστευα ποτέ ότι θα ήταν δυνατό να αποκτήσω παιδί και είμαι ευγνώμων για όλους εκείνους που έχουν ανοίξει το δρόμο, και για τους γιατρούς και τις νοσοκόμες και όλους όσους εμπλέκονται στη γέννηση του γιου μου» , έγραψε ο Cooper.

Σίγουρα, η επιλογή της παρένθετης μητρότητας έχει αλλάξει τις προοπτικές για πολλούς τύπους οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων των κουήρ. Κι ενώ σίγουρα αντικατοπτρίζει ένα ορισμένο επίπεδο πόρων για να αποκτήσει ένα άτομο ένα παιδί, το να φτάσει να χαρακτηριστεί ως “σύμβολο κοινωνικού status” δεν είναι και τόσο ακριβές.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι ακόλουθοι του Gay Men διαφώνησαν με τις δηλώσεις του Hadidi.

«Κανένας γονέας, γκέι ή στρέιτ, δεν μπαίνει σε ένα ταξίδι παρένθετης διαδικασίας, το οποίο συχνά είναι μακρύ, συναισθηματικό και περιστασιακά περίπλοκο, βλέποντάς το ως το ίδιο με  το να αγοράσει ένα Rolex ή μία Bentley» , δήλωσε ο Michael Johnson-Ellis, συνιδρυτής της TwoDads UK.

Απάντηση Hadidi

Από την πλευρά του, ο Hadidi προειδοποίησε για τις ακούσιες συνέπειες αυτής της αύξησης των γκέι γονέων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πίεση και η προσδοκία για γκέι άντρες να έχουν παιδιά είναι σίγουρα εδώ» , παρατήρησε ο Hadidi. «Το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι γκέι άντρες που δεν θέλουν να αποκτήσουν παιδιά κάποια μέρα θα θεωρηθούν λιγότερο άξιοι από την κοινότητα – θα αναγκαστούν μια μέρα να γίνουν ένα νέο είδος ντουλάπας» .

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εν μέρει έχει κάποιο δίκιο, το σωστό είναι να γίνεις γονέας γιατί το θέλεις πραγματικά και νιώθεις άξιος γι’ αυτό. Εάν είναι να γίνεις γονέας για να ανέβεις στα μάτια της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τότε βλέπεις το πράγμα επιφανειακά. Και κάθε άλλο, παρά ευτυχισμένη οικογένεια θα κάνεις.

Comments are closed.