Ξεσπάθωσαν οι παρουσιαστές και πανελίστες των πρωινών εκπομπών, μετά τις δηλώσεις του Φώτη Σεργουλόπουλου για τα παιδικά παιχνίδια και για το πώς αυτά δεν έχουν φύλο και δεν πρέπει να διακρίνονται σε αγορίστικα και κοριτσίστικα. 

Ο Φώτης, μιλώντας στην εκπομπή «Μαμα-δες» της ΕΡΤ2, είχε αναφέρει:

«Στα καταστήματα, τα παιχνίδια χωρίζονται σε αγορίστικα και κοριτσίστικα. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση πως όταν λες “θέλω ένα δώρο”, σε ρωτούν για αγοράκι ή κοριτσάκι και όλα είναι ροζ ή μπλε. Στα κοριτσίστικα έχουν κούκλες, καρότσια και στα αγορίστικα αυτοκίνητα, αθλητικά κτλ. Ένα παιδί μπορεί να θέλει ένα από τα δύο παιχνίδια, χωρίς αυτό να το επηρεάσει την συμπεριφορά είτε την ταυτότητα φύλου του.

Σκέφτηκα, τι κρίμα ένα αγοράκι να μην πάρει μια κούκλα στα χέρια του ή ένα καρότσι να το σπρώξει και του αποκλείεις στο μέλλον να γίνει ένας καλός μπαμπάς. Έχουμε βάλει ότι το αγοράκι θα μεγαλώσει χωρίς να καταλάβει ότι μπορεί να γίνει ένας καλός μπαμπάς, ότι θα βοηθήσει τη γυναίκα του την οικογένειά του, να αλλάξει ένα μωρό Τα στερεότυπα που έχουμε εμείς για τα φύλα πρέπει να τα αφήσουμε λίγο στην άκρη. Δεν είναι να το σπρώξω “πάρε κι εσύ μια κούκλα”, άστα μπροστά να επιλέξει».

Μπορεί οι δηλώσεις του αυτές να σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως με τους περισσότερους άνδρες στην ελληνική τηλεόραση να τις κατακρίνουν, ο ίδιος ωστόσο προσκάλεσε στην εκπομπή του τη Δήμητρα Κογκίδου, συντονίστρια του δικτύου των επιτροπών ισότητας των φύλων στα ΑΕΙ διεξάγοντας μια εξαιρετική συζήτηση για το αυτονόητο: Για το ότι τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο! 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!