Σεργουλόπουλος: «Τι κρίμα ένα αγοράκι να μην πάρει μια κούκλα στα χέρια του»

0
1387
Για τα στερεότυπα που έχουν να κάνουν με τα παιδικά παιχνίδια μίλησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Στα καταστήματα, τα παιχνίδια χωρίζονται σε αγορίστικα και κοριτσίστικα. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση πως όταν λες “θέλω ένα δώρο”, σε ρωτούν για αγοράκι ή κοριτσάκι και όλα είναι ροζ ή μπλε. Στα κοριτσίστικα έχουν κούκλες, καρότσια και στα αγορίστικα αυτοκίνητα, αθλητικά κτλ», σημείωσε αρχικά ο ηθοποιός και παρουσιαστής, μιλώντας στην εκπομπή «Μαμα-δες» της ΕΡΤ2.

«Ένα παιδί μπορεί να θέλει ένα από τα δύο παιχνίδια, χωρίς αυτό να το επηρεάσει την συμπεριφορά είτε την ταυτότητα φύλου του», τόνισε.

«Σκέφτηκα, τι κρίμα ένα αγοράκι να μην πάρει μια κούκλα στα χέρια του ή ένα καρότσι να το σπρώξει και του αποκλείεις στο μέλλον να γίνει ένας καλός μπαμπάς. Έχουμε βάλει ότι το αγοράκι θα μεγαλώσει χωρίς να καταλάβει ότι μπορεί να γίνει ένας καλός μπαμπάς, ότι θα βοηθήσει τη γυναίκα του την οικογένειά του, να αλλάξει ένα μωρό», επεσήμανε.

«Τα στερεότυπα που έχουμε εμείς για τα φύλα πρέπει να τα αφήσουμε λίγο στην άκρη. Δεν είναι να το σπρώξω “πάρε κι εσύ μια κούκλα”, άστα μπροστά να επιλέξει», συμπλήρωσε.