Τα νερά Ζαγόρι κυκλοφορούν τη νέα τους συμπεριληπτική διαφήμιση

0
1633
Η εταιρία «Ζαγόρι» κυκλοφόρησε τη νέα της συμπεριληπτική διαφήμιση με τίτλο «Το νερό μας σέβεται».

Η διαφήμιση ακολουθεί διαφορετικά μεταξύ τους άτομα τα οποία περνάνε συμπεριληπτικά μηνύματα σχετικά με την θρησκευτική ταυτότητα, τη φυλή, και τη σεξουαλική ταυτότητα, μεταξύ άλλων. Επίσης, υπάρχει παράλληλη μετάδοση στη νοηματική.

Το βίντεο περιλαμβάνει ανθρώπους να κάνουν διαφορετικές δραστηριότητες ενώ ξεκαθαρίζει τη στάση του απέναντι σε κακοποιητικές δηλώσεις. Όπως αναφέρεται, «[το νερό] δεν ρωτάει τι αγαπάς, δεν κρίνει ποιος είσαι και τι κάνεις έξω τέτοια ώρα, δεν το νοιάζει πως βάφεσαι».

Σε μια περίοδο συντηρητικοποίησης και αυξανόμενων ομοφοβικών και τρανσφοβικών ρητορικών στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα μας, το Ζαγόρι απαντάει δημόσια και στέκεται δίπλα στα άτομα που χρειάζονται την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του. Στη διαφήμιση αναφέρεται ρητά ότι «το νερό δεν κάνει διακρίσεις. Το νερό μας σέβεται», ενώ τονίζεται και η ανάγκη που υπάρχει να το σεβαστούμε και εμείς.

Το βίντεο που κυκλοφορεί στο Youtube ακολουθείται από την παρακάτω λεζάντα:

«Απέναντι στο νερό είμαστε όλοι ίσοι. Αληθινοί, όμορφοι και ίσοι.

Σε ό,τι και αν πιστεύουμε,

ό,τι και αν αγαπάμε,

όποια γλώσσα κι αν μιλάμε.

Γιατί το νερό δεν κάνει διακρίσεις. Μας σέβεται. Ακόμα και όταν εμείς ξεχνάμε να το σεβαστούμε. Ακόμη κι όταν ξεχνάμε πως ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε είναι το νερό.

Και εδώ, σε αυτόν τον τόπο, το νερό το λέμε ΖΑΓΟΡΙ».