Η Βρετανία θέλοντας να εκσυγχρονιστεί, τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να ενθαρρύνει τα LGBT να υπηρετήσουν στο στρατό.

“Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι κάνουν το στρατό πιο αποτελεσματικό”, δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Βρετανίας James Everard, καλώντας τους να καταταγούν.

“Οι διαφορετικές ομάδες ανθρώπων είναι κατά πολύ πιο αποτελεσματικές”, υποστηρίζει. “Καθώς ο στρατός επανεξατάζει το ρόλο του του σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, με μεγαλύτερη έμφαση στην ψηφιακή σύγκρουση, την προπαγάνδα, την διπλωματία και την εμπλοκή με τοπικούς πληθυσμούς η “παραδοσιακή” κατάταξη δεν αρκεί”, προσθέτει.

“Η διαφορετικότητα μας δίνει το εύρος της κατανόησης και της ικανότητας που δεν μπορούμε να έχουμε με άλλο τρόπο.. πρέπει να φτάσουμε σε σημεία μη παραδοσιακά, σε ένα ευρύτερο φάσμα χαρακτήρων. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας”, τονίζει.

Όπως αναφέρεται στους Financial Times, “οι ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας πάντα ήταν στη πρώτη γραμμή της αλλαγής αντιλήψεων. Το 2008 το υπουργείο Άμυνας επέτρεψε για πρώτη φορά στα LGBT άτομα να παρελάσουν με τις στολές τους. Από τότε, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν κάνει σημαντικά βήματα για να αποτινάξουν την εχθρική εικόνα που είχαν όσον αφορά τις σεξουαλικές μειονότητες”.

Μάλιστα, ο βρετανικός στρατός ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους 100 εργοδότες σε μια εκστρατεία της εταιρίας Stonewall που αναφέρει τους πιο φιλικούς προς τους γκέι χώρους εργασίας για το 2014.

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας έχει δηλώσει άλλωστε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν ανέχονται καμία μορφή παρενόχλησης, θυματοποίησης ή διάκρισης του τρανς προσωπικού.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!