Το 2016, η Wells Fargo έγινε ένα από τα πρώτα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που πρόσφεραν προσαρμοσμένα σχέδια χρεωστικών καρτών ειδικά για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και το Pride. 

Ο John Lake, ο οποίος ηγείται του ΛΟΑΤΚΙ+ μάρκετινγκ της Wells Fargo, αναφέρει ότι τα σχέδια αποτελούν μέρος της μακρόχρονης παράδοσης της τράπεζας, να υποστηρίζει την κοινότητα, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε επίσημα το 1987 -κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της επιδημίας του AIDS, υπό την διοίκηση Reagan- όταν η Wells Fargo πρόσθεσε τον σεξουαλικό προσανατολισμό, στην πολιτική της εταιρείας κατά των διακρίσεων.

Πέντε χρόνια αργότερα, οι υπάλληλοι της Wells Fargo παρέλασαν στην πρώτη τους παρέλαση Pride, με την υποστήριξη των ηγετών της εταιρείας. Ως φυσική εξέλιξη της υποστήριξης της Wells Fargo, η συλλογή σχεδίων χρεωστικών καρτών “The Pride Collection” κυκλοφόρησε, πριν από έξι χρόνια, και έκτοτε έχει αυξηθεί σε ποικιλία και εκπροσώπηση.

«Τα μέλη αυτής της κοινότητας είναι τόσο απίστευτα διαφορετικά στον τρόπο που επιλέγουν να εκφραστούν», είπε ο Lake. «Καθώς η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα συνεχίζει να εξελίσσεται, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας εξελίσσονται το ίδιο».

Έτσι, για τον Μήνα ΛΟΑΤΚΙ+ Ιστορίας, τον Οκτώβριο, δόθηκε στη δημοσιότητα η ιστορία για καθένα από τα έξι σχέδια της συλλογής Pride της Wells Fargo:

Rainbow Flag: 

Ο Gilbert Baker δημιούργησε το εμβληματικό σχέδιο ουράνιου τόξου το 1978, με κάθε χρώμα να γιορτάζει μια σημαντική πτυχή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ο Baker συνεργάστηκε με άλλα πρόσωπα από τον ακτιβιστικό χώρο του Σαν Φρανσίσκο, για να αλλάξει το σύμβολο των γκέι -από ένα Ροζ Τρίγωνο, που χρησιμοποιούσαν οι ναζί κατά των γκέι- σε ένα ουράνιο τόξο με θετικό πρόσημο. «Αυτό που μου άρεσε στο ουράνιο τόξο είναι ότι ταιριάζει σε όλα μας», είχε δηλώσει ο Baker, «Είναι όλα τα χρώματα. Αντιπροσωπεύει όλα τα φύλα. Αντιπροσωπεύει όλες τις φυλές. Είναι το ουράνιο τόξο της ανθρωπότητας.»


Ιστορικά σύμβολα: 

Αυτή η κάρτα περιλαμβάνει αντικείμενα από τη συλλογή της GLBT Historical Society του Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένων κουμπιών, με το ροζ τρίγωνο, και σύμβολα Λάμδα. Κάποιοι ελπίζουν να ανακτήσουν το τρίγωνο από τη χρήση του στον 20ο αιώνα, ενώ το ελληνικό γράμμα χρησιμοποιήθηκε από γκέι ακτιβιστές τη δεκαετία του 1970 — και το Lambda Legal παραμένει μια από τις πιο ισχυρές οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ+ υπεράσπισης.


Proud:

Ένα τολμηρό σχέδιο, που συμβολίζει το θάρρος του να κάνεις coming out και να δείχνεις υπερηφάνεια στην κοινότητα, σε φόντο ουράνιου τόξου. Χάρη στον Baker, τα ουράνια τόξα είναι πλέον συνώνυμα με την κουήρ εμπειρία.


Reins and Roads:

Μια πιο διακριτική εικόνα, με γραμμές στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η τράπεζα και οι γραμμές έχουν συνδεθεί μεταξύ τους για δεκαετίες, θυμίζοντας το παρελθόν των συνόρων της Αμερικής. Οι γραμμές χρησιμεύουν για να δηλώσουν, ότι το ίδρυμα οδηγεί πάντα προς τα εμπρός (συμπεριλαμβανομένου του εναγκαλισμού της διαφορετικότητας!).


Transgender Flag: 

Η Monica Helms σχεδίασε τη σημαία των τρανς το 1999, ως σύμβολο για τα δικαιώματα των τρανς, την υπερηφάνεια των τρανς, και τη διαφορετικότητα. «Οι ρίγες στο πάνω και στο κάτω μέρος είναι ανοιχτό μπλε, το παραδοσιακό χρώμα για τα αγοράκια. Οι ρίγες δίπλα τους είναι ροζ, το παραδοσιακό χρώμα για τα κοριτσάκια», δήλωσε η Helms, προσθέτοντας: «Η λωρίδα στη μέση είναι λευκή, για όσα άτομα βρίσκονται σε φυλομετάβαση ή θεωρούν ότι έχουν ουδέτερο ή απροσδιόριστο φύλο.»


Pride Unity: 

Αυτός ο μοναδικός σχεδιασμός αντανακλά τη δυναμική τροχιά της κοινότητας, με ένα ανοδικό κύμα λωρίδων, που αντιπροσωπεύουν τη συμπεριληπτικότητα και τη διαθεματικότητα. Δε χρειαζόμαστε όλοι λίγη θετική ενέργεια — ειδικά στο check-out;