Τα Doritos (στο Μεξικό) κυκλοφόρησαν την πιο συγκινητική διαφήμιση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

543
Τα Doritos στο Μεξικό κυκλοφόρησαν μια συγκινητική διαφήμιση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που γιορτάζει τη ΛΟΑΤΚΙ+ αγάπη και σημειώνοντας τον συνεχή αγώνα για να γίνουν αποδεκτές οι queer ζωές.

Η καμπάνια, με τίτλο «Bold Love», δημιουργήθηκε με την πλατφόρμα #OrgulloTodoElAño (Pride όλο το χρόνο), η οποία στοχεύει να δώσει στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ορατότητα πέρα από τον μήνα Pride.

Η καμπάνια εξερευνά τη γιορτή της αγάπης ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, πέρα από τα πολιτισμικά εμπόδια και την κοινωνική αποδοχή, και απεικονίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στις σχέσεις.

Η διαφήμιση ανοίγει με το πλάνο δύο γυναικών που κρατιούνται χέρι-χέρι, πριν η μία φάει ένα Dorito και πει στη σύντροφό της: «Σ ‘αγαπώ τόσο πολύ», ενώ την κοιτάζει με λατρεία.

Η σύντροφός της απαντά: «πόσο;» για να πάρει ως απάντηση: «Θα κατέβαζα το φεγγάρι και τα αστέρια για σένα».

«Όχι σοβαρά. Τι θα έκανες για μένα;» ρωτάει η γυναίκα που οδηγεί.

«Θα σε φιλούσα μπροστά σε όλους, χωρίς να με νοιάζει αν ο κόσμος κοιτάζει επίμονα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί.

Θα σε γνώριζα στην οικογένειά μου ως κοπέλα μου, ακόμα κι αν οι γονείς μου ή η γιαγιά μου σταματήσουν να μου μιλάνε, δεν με νοιάζει.»

Στη συνέχεια την ακούμε να  απαριθμεί τις χειρονομίες που θα έκανε – συμπεριλαμβανομένου του να της ζητήσει να την πάρει από τη δουλειά με λουλούδια και να παντρευτεί, ακόμα κι αν «οι μισοί καλεσμένοι δεν εμφανιστούν».

Στη συνέχεια, η συγκινητική ιστορία αγάπης ακολουθείται από απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από μια έρευνα σχετικά με τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Στα στατιστικά αναφέρεται ότι το 33% της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας υποφέρει από διακρίσεις στον χώρο εργασίας τους και το 76% αποφεύγει να δείξει την αγάπη του δημόσια.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι γκέι γάμοι νομιμοποιήθηκαν πλήρως στο Μεξικό.

Παρά την πρόοδο, ωστόσο, προς την ισότητα, το Μεξικό βαθμολογήθηκε ως η δεύτερη πιο θανατηφόρα χώρα στον κόσμο για τα τρανς άτομα το 2019.