Τα Doritos (στο Μεξικό) κυκλοφόρησαν την πιο συγκινητική διαφήμιση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

02/02/2023
από
Τα Doritos στο Μεξικό κυκλοφόρησαν μια συγκινητική διαφήμιση για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που γιορτάζει τη ΛΟΑΤΚΙ+ αγάπη και σημειώνοντας τον συνεχή αγώνα για να γίνουν αποδεκτές οι queer ζωές.

Η καμπάνια, με τίτλο «Bold Love», δημιουργήθηκε με την πλατφόρμα #OrgulloTodoElAño (Pride όλο το χρόνο), η οποία στοχεύει να δώσει στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ορατότητα πέρα από τον μήνα Pride.

Η καμπάνια εξερευνά τη γιορτή της αγάπης ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, πέρα από τα πολιτισμικά εμπόδια και την κοινωνική αποδοχή, και απεικονίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στις σχέσεις.

Η διαφήμιση ανοίγει με το πλάνο δύο γυναικών που κρατιούνται χέρι-χέρι, πριν η μία φάει ένα Dorito και πει στη σύντροφό της: «Σ ‘αγαπώ τόσο πολύ», ενώ την κοιτάζει με λατρεία.

Η σύντροφός της απαντά: «πόσο;» για να πάρει ως απάντηση: «Θα κατέβαζα το φεγγάρι και τα αστέρια για σένα».

«Όχι σοβαρά. Τι θα έκανες για μένα;» ρωτάει η γυναίκα που οδηγεί.

«Θα σε φιλούσα μπροστά σε όλους, χωρίς να με νοιάζει αν ο κόσμος κοιτάζει επίμονα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συμβεί.

Θα σε γνώριζα στην οικογένειά μου ως κοπέλα μου, ακόμα κι αν οι γονείς μου ή η γιαγιά μου σταματήσουν να μου μιλάνε, δεν με νοιάζει.»

Στη συνέχεια την ακούμε να  απαριθμεί τις χειρονομίες που θα έκανε – συμπεριλαμβανομένου του να της ζητήσει να την πάρει από τη δουλειά με λουλούδια και να παντρευτεί, ακόμα κι αν «οι μισοί καλεσμένοι δεν εμφανιστούν».

Στη συνέχεια, η συγκινητική ιστορία αγάπης ακολουθείται από απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία που προέρχονται από μια έρευνα σχετικά με τις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Στα στατιστικά αναφέρεται ότι το 33% της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας υποφέρει από διακρίσεις στον χώρο εργασίας τους και το 76% αποφεύγει να δείξει την αγάπη του δημόσια.

Τον περασμένο Οκτώβριο, οι γκέι γάμοι νομιμοποιήθηκαν πλήρως στο Μεξικό.

Παρά την πρόοδο, ωστόσο, προς την ισότητα, το Μεξικό βαθμολογήθηκε ως η δεύτερη πιο θανατηφόρα χώρα στον κόσμο για τα τρανς άτομα το 2019.




Δες και αυτό!