Μεξικό: Οπαδοί αγνόησαν προειδοποιήσεις και φώναζαν ομοφοβικά συνθήματα σε ποδοσφαιρικό αγώνα

03/07/2024
από
Οι οπαδοί του Μεξικού αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του σταδίου και συνέχισαν να φωνάζουν ομοφοβικές προσβολές κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Περισσότεροι από 60.00 φίλαθλοι προσήλθαν την Κυριακή (30 Ιουνίου,) για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση του Μεξικού με το Εκουαδόρ στο State Farm Stadium, στο Γκλέντεϊλ της Αριζόνα, σε έναν κρίσιμο αγώνα των ομίλων του Κόπα Αμέρικα.

Με διακύβευμα τη θέση στα προημιτελικά, χρειάστηκε να γίνουν τρεις ανακοινώσεις στο γήπεδο, προειδοποιώντας τους οπαδούς του Μεξικού για συμπεριφορά διακρίσεων, αναφέρει το Outsports.

Στο Μεξικό, το «puto», μια προσβολή που αναφέρεται σε έναν σεξεργαζόμενο άνδρα, έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής μεταξύ των οπαδών του ποδοσφαίρου.

Μια προειδοποίηση που εμφανιζόταν σε μια μεγάλη οθόνη έλεγε: «Ο διαιτητής έχει υποδείξει ότι ο αγώνας μπορεί να διακοπεί λόγω συμπεριφοράς διακρίσεων μεταξύ των θεατών. Οι διακρίσεις στα γήπεδα ποδοσφαίρου δεν είναι ανεκτές. Εάν αυτό συνεχιστεί, ο αγώνας θα διακοπεί και τελικά θα ακυρωθεί».

Ο Jorge Máynz, υποψήφιος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της χώρας, βρισκόταν στο παιχνίδι και δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο καταδικάζει τα συνθήματα.

«Είμαι περήφανος που είμαι Μεξικανός. Και να είμαι με το Μεξικό στις καλές, στις κακές και στις χειρότερες στιγμές», είπε. «Αλλά οι διακρίσεις είναι ντροπή. Σας παρακαλώ, ήρθε η ώρα να σταματήσει.

«Η ίδια χαρά που νιώθεις όταν είσαι μαζί με χιλιάδες Μεξικανούς και παρακολουθείς την ομάδα σου μετατρέπεται σε ντροπή όταν ακούς αυτή την κραυγή διάκρισης τον μήνα Υπερηφάνειας. Ας είναι η τελευταία φορά που ακούγεται κάτι ενάντια στα δικαιώματα και τις ελευθερίες σε αγώνα της εθνικής ομάδας… ποτέ ξανά αυτό το σύνθημα.

«Είναι περηφάνια να έχουμε αυτή τη σημαία, είναι περηφάνια να έχουμε αυτή την ασπίδα, αλλά παρακαλώ ας είναι η τελευταία φορά που ακούγεται κάτι υπέρ των διακρίσεων».

Η FIFA έχει επιβάλει στο παρελθόν πρόστιμο στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικού για τη χρήση ομοφοβικών συνθημάτων από τους οπαδούς της. Τον Μάρτιο, οι χλευασμοί είχαν ως στόχο τον τερματοφύλακα των ΗΠΑ Matt Turner. Υπήρξαν εκκλήσεις προς τους οπαδούς να σταματήσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί δύο φορές.
Δες και αυτό!