Ο σκηνοθέτης Paul Verhoeven συνεργάζεται και πάλι με τον παραγωγό Saïd Ben Saïd για 2η φορά για την ταινία Blessed Virgin.

Η ταινία κυκλοφορεί στα γαλλικά (με τίτλο Sainte Vierge) και πρωταγωνιστεί η Virginie Efira, που έπαιξε την ευσεβή καθολική Rebecca στην ταινία Elle. Εδώ, αναλαμβάνει το ρόλο της αδελφής Benedetta Carlini, μιας μοναχής του 17ου αιώνα, που αναγνωρίστηκε ως οραματίστρια, αλλά αργότερα κατηγορήθηκε για κατασκευασμένα θαύματα, ομοφυλοφιλία κι άλλες κατηγορίες και φυλακίστηκε για 35 χρόνια.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο Immodest Acts: Immodest Acts: The Life Of A Lesbian Nun In Renaissance Italy (Η ζωή μιας λεσβίας καλόγρια στην Αναγέννηση της Ιταλίας) που δημοσιεύθηκε το 1986 και γράφτηκε από τον ιστορικό Judith C. Brown.

Η ιστορία, η οποία αναμιγνύει τη θρησκεία με τον ερωτισμό και τις αντιθέσεις, ταιριάζει στο στυλ του Verhoeven. Sύμφωνα με ανασκόπηση της New York Times, όταν δημοσιεύτηκε το βιβλίο, o Brown βασίστηκε σε έγγραφα, που ανακάλυψε στα κρατικά αρχεία της Φλωρεντίας Η αδελφή Carlini φαίνεται, ότι εισήλθε στο μοναστήρι στην ηλικία των 9 ετών και στα 23 της άρχισε να έχει θρησκευτικά κι ερωτικά οράματα. Έγινε ηγουμένη της Μονής Mother of God, αλλά αργότερα διέγειρε τις υποψίες υποστηρίζοντας, ότι είχε υπερφυσική επαφή με τον Χριστό.

Photo by Sebastien Nogier, Belgian Actress Virginie Efira, May 2016

 

Σύμφωνα με την Oxford University Press, τα αποκαλυφθέντα έγγραφα του Brown αφορούν, κυρίως, σε μεταγραφές μιας σειράς ερευνών από το 1619 μέχρι το 1623, που είχαν σκοπό να προσδιοριστεί, αν η Carlini ήταν μια αληθινή θεϊκή οραματίστρια ή το θύμα μιας διαβολικής εμμονής. Κατηγορήθηκε για διάφορες παραβιάσεις, όπως δόλια θαύματα, για γαμήλια τελετή με τον Χριστό και για τη διατήρηση ερωτικής σχέσης με μια άλλη μοναχή. Καταδικάστηκε στη φυλακή της μονής, όπου πέθανε 35 χρόνια αργότερα.