Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρας Τρανς Μνήμης (TDoR) στις 20 Νοεμβρίου 2019, η Ομάδα Transrespect versus Transphobia Worldwide (TvT) δημοσιεύει τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος Trans Murder Monitoring (TMM) για την καταγραφή των δολοφονίων τρανς και gender – diverse ατόμων.

Στόχος του προγράμματος, πέρα από την καταγραφή των θυμάτων, είναι να ευαισθητοποιήσει για την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά, που πέφτουν καθημερινά θύματα εγκλημάτων μίσους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, συνολικά 331 δολοφονίες τρανς και gender – diverse ατόμων έχουν καταγραφεί την περίοδο Οκτώβριος 2018 – Σεπτέμβριος 2019. Οι περισσότερες δολοφονίες σημειώθηκαν στη Βραζιλία (130), στο Μεξικό (63) και στις Ηνωμένες Πολιτείες (30).

Από την 1η Ιανουαρίου του 2008, έχουν καταγραφεί συνολικά 3314 δολοφονίες σε 74 χώρες.

Το στίγμα και οι διακρίσεις που αντιμετωπίζουν είναι πραγματικές και αποτελούν μέρος ενός συνεχιζόμενου κύκλου καταπίεσης που στερεί από τα άτομα αυτά τα βασικά τους δικαιώματα. Επιπλέον, πέφτουν καθημερινά θύματα τρομακτικής βίας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, στις περισσότερες χώρες, τα πραγματικά στοιχεία για αυτές τις δολοφονίες και τα εγκλήματα μίσους δεν καταγράφονται, οπότε και είναι αδύνατον να εκτιμηθεί ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων αυτών.

Αντιθέτως, η βία αυτή καλύπτεται κι από άλλους άξονες καταπίεσης, όπως ο ρατσισμός, ο σεξισμός και η ξενοφοβία. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα θύματα των οποίων τα επαγγέλματα είναι γνωστά είναι κυρίως εργαζόμενα στο σεξ (61%). Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πλειοψηφία των τρανς ατόμων που έχουν δολοφονηθεί είναι μη λευκές γυναίκες (85%).

Αναλυτικά τα ονόματα και τα αποτελέσματα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.