Ακόμη μια τουρκική LGBT οργάνωση διατάχθηκε να κλείσει.  Το δικαστήριο στη Bursa αποφάσισε οτι η οργάνωση Rainbow πρεπει να σταματήσει να λειτουργεί με τις κατηγοίρες ότι κάποια από τα μέλη της εκδίδονταν. Η οργάνωση διαψεύδει τις κατηγορίες και υποστηρίζει οτι δεν έκαναν τίποτα παράνομο και ο πρόεδρός της  ?yk? Evren ?zen  δήλωσε οτι θα κάνουν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου και οτι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατα τη διάκρεια αυτή ακόμη κι αν χρειαστεί να δημιουργήσουν νέα οργάνωση. Σύμφωνα με το Gay Middle East website, η τοπική κυβέρνηση της Bursa εκβιάζει και “ενοχλεί”  την οργάνωση Rainbow από το 2007 και την έχει  ήδη αρκετές φορές χαρακτηρίσει ανήθικη.

Η δικηγόρος Esra Yener δήλωσε πως ακόμη και αν καποια μέλη της οργάνωσης εκδίδονταν εφ όψων το έκαναν εκτός group τότε δεν υπάρχει κανενας λόγος να συνδέεται αυτή τους η δραστηριότητα με την οργάνωση. Ακόμη η  gay Middle Eastέδωσε έμφαση στο οτι η  Τουρκία, ως μέλος του  Council of Europe και των Ηνωμένων Εθνών, έχιε υπογράψει και  το European Convention των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την δειθνή συμφωνία για  Civil & Political Rights.

Τουλαχιστον 3 ακόμη οργανώσεις lgbt στην τουρκία έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις και αναγκάτσηκαν να κλείσουν όπως η Lambda Istanbul και  Kaos GL,  ενώ η Black Pink Triangle της Σμύρνης κέρδισε τη δίκη στην οποία την κατηγόρησαν ως ανήθικη.

πηγή: pinknews.co.uk

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.