Συντηρητικός πολιτικός που πολέμησε τα ΛΟΑΚΤΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ έκανε coming out ως γκέι

06/03/2020
από

O Aaron Schock, o Ρεπουμπλικανός πολιτικός που παραιτήθηκε από το Κογκρέσο των 2015 μετά από καταγγελίες για κατάχρηση δημοσίου χρήματος, έκανε coming out ως γκέι.

Σε ένα κείμενο που ανέβασε εχθές στην ιστοσελίδα του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Schock μίλησε για τη σεξουαλική του ταυτότητα αλλά και τις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας σε μια συντηρητική οικογένεια. Αναφέρθηκε, επίσης, στην απόφασή του να μην υποστηρίξει την ισότητα στον γάμο, περιγράφοντάς την ως “λάθος”.

https://www.instagram.com/p/B9W8bGvjTp-/

Ο Schock εξελέγη στο Κογκρέσο το 2008, όταν ήταν 27 και γρήγορα έγινε το “αστέρι” στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Το 2015 έγινε αντικείμενο πολιτικής διαμάχης για κατάχρηση δημοσίου χρήματος. Χαρακτηριστικός ήταν ο επανασχεδιασμός του γραφείου του στο Καπιτώλιο, που κόστισε αρκετές χιλιάδες δολάρια.

Κατηγορήθηκε επίσης από μια ομοσπονδιακή επιτροπή για απάτη και  κλοπή κυβερνητικών κεφαλαίων. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς κατέληξαν σε συμφωνία τον Μάρτιο του 2019, για άρση των κατηγοριών.

https://www.instagram.com/p/u9FDuQJPsU/

Σε ανάρτηση που έκανε την Πέμπτη, ο Schock κατηγόρησε τους εισαγγελείς υποστηρίζοντας ότι “χρησιμοποίησαν την προσωπική του ζωή προσπαθώντας να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις για την προσωπικότητα του”.

Μετά το coming out, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Schock για όλες εκείνες τις φορές που δεν υποστήριξε ή πολέμησε πολιτικές για την προάσπιση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων στη χώρα, μεταξύ των οποίων και η ισότητα στον γάμο.

“Που ήμουν, θα ρωτήσουν, όταν έπρεπε να υποστηρίξω ζητήματα σημαντικά για τους γκέι Αμερικανούς“, έγραψε ο Schock.

“Αν ήμουν σήμερα στο Κογκρέσο, θα υποστήριζα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα με οποιονδήποτε τρόπο”. 

https://www.instagram.com/p/wFLiPipPtj/

Προσπάθησε, μάλιστα, να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι μεγάλωσε σε μια συντηρητική οικογένεια που πίστευε πολύ στη θρησκεία.

“Μεγάλωνα και ένιωθα τον εαυτό μου να πηγαίνει προς τη φυσική του κλήση. Δεν ήθελα όμως να το σκέφτομαι. Προτιμούσα να σκέφτομαι άλλα πράγματα, αφήνοντας την απάντηση σ΄αυτό για μια άλλη μέρα”.

https://www.instagram.com/p/B4Fm9fjjXD9/

“Δεν αποκάλυψα τη σεξουαλικότητα μου στους ψηφοφόρους μου, μετά την εκλογή μου στο Κογκρέσο. Έβαλα τη φιλοδοξία μου πάνω από την αλήθεια, πράγμα που έβλαψε όχι μόνο εμένα αλλά και άλλους.”
Δες και αυτό!