Σε εικονικά σύμφωνα συμβίωσης, φέρεται να προχώρησαν αρκετοί συνοριοφύλακες προκειμένου να πάρουν επιπλέον μόρια και να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, αποφεύγοντας την Ορεστιάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έχουν υπογραφεί και υπάρχουν δεκάδες εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης, τα οποία ξεπερνούν ακόμα και τα 100, από τους 250 νέους συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, προκειμένου να εξασφαλίζουν τα 5 μόρια που προβλέπεται ότι μπορεί να πάρει κάποιος και έτσι να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Στη συνέχεια, η τοπική ιστοσελίδα αναφέρει πως κάποια από αυτά τα σύμφωνα αφορούν σε άτομα του ίδιου φύλου. Η αναφορά αυτή ήταν αρκετή για να ξεκινήσει ένας κύκλος από ομοφοβικά σχόλια, τόσο στα social media όσο και σε διάφορα τοπικά μέσα (και μη).

Αρκετά, μάλιστα, απ΄αυτά στα σχόλια αναρωτιούνται για το «πώς γίνεται κάποιος να προτιμά να δηλώνει γκέι (συνήθως εδώ χρησιμοποιούν κάποιον κακοποιητικό όρο), από το να υπηρετήσει στον Βόρειο Έβρο», ενώ κάποιες ιστοσελίδες δημιουργούν “ευφάνταστους” τίτλους, όπως «Οι συνοριοφύλακες με τα κολάν».

Απ΄ότι φαίνεται δεν έχουν πρόβλημα με τα μαϊμού σύμφωνα, αρκεί βέβαια να μην είναι γκέι.

Για την ιστορία, πάντως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέταξε έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει τι πραγματικά συνέβη.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!