Συνελήφθη σε συγκέντρωση υπέρ της Παλαιστίνης η Hunter Schafer

28/02/2024
από
Η Hunter Schafer συνελήφθη τη Δευτέρα (26 Φεβρουαρίου) ενώ συμμετείχε σε διαμαρτυρία της οργάνωσης Jewish Voice for Peace, η οποία απαιτεί κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη. 

Στις φωτογραφίες φαίνεται η πρωταγωνίστρια του Euphoria και του Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, να φοράει μπλουζάκι που γράφει επίσης για την κατάπαυση του πυρός. 

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του NBC στο Rockefeller Centre της Νέας Υόρκης, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την εμφάνιση του προέδρου Joe Biden στην εκπομπή του Seth Meyers.

Σε ένα Instagram story που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του Jewish Voice for Peace στο Instagram, η Schafer και οι διαδηλωτές ακούγονται να φωνάζουν: «Όχι άλλα όπλα, όχι άλλος πόλεμος, κατάπαυση του πυρός είναι αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε». Συνεχίζουν: «Joe Biden, ξέρουμε ότι είσαι εδώ. Δεν είστε ευπρόσδεκτος στην πόλη μας».

Η οργάνωση δήλωσε ότι η Schafer συνελήφθη μαζί με άλλους 50 διαδηλωτές.

«Η Hunter συνελήφθη στη διαμαρτυρία, μαζί με άλλα 50 άτομα», δήλωσε εκπρόσωπος του JVP στο Vulture. «Επικροτούμε τη δέσμευσή της για την ελευθερία των Παλαιστινίων και για ένα μέλλον με δικαιοσύνη για όλους». 

Μια φωτογραφία της Schafer κατά τη σύλληψή της κοινοποιήθηκε στο X από το fan club της στις 28 Φεβρουαρίου και έγινε viral. Αναδημοσιεύτηκε πάνω από 20.000 φορές και μέχρι τώρα το έχουν δει πάνω από επτά εκατομμύρια άνθρωποι.

Ως απάντηση στην εικόνα, το hashtag #FREEHUNTERSCHAFER άρχισε να είναι trend στην πλατφόρμα.
Δες και αυτό!