Συνεχίζει ομο/τρανσφοβικά ο Duda: «Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι άνθρωποι» 

15/06/2020
από
Συνεχίζει ομο/τρανσφοβικά ο Duda: «Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι άνθρωποι» (AP Photo/Alik Keplicz)

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda συνέκρινε την «ΛΟΑΤΚΙ+ ιδεολογία» με την κομουνιστική ιδεολογία της Σοβιετικής Ένωσης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής ομιλίας του το Σάββατο (13 Ιουνίου).

Δυστυχώς, στις προηγούμενες εκλογές, παρόμοιες απόψεις υπήρξαν εξαιρετικά δημοφιλείς και έφεραν τις επιθυμητές ψήφους, οπότε συνεχίζει τη δοκιμασμένη συνταγή. Πριν λίγες μέρες, για παράδειγμα, σε ένα κρεσέντο αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ρητορικής, ορκίστηκε να εμποδίσει τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα άτομα, και την εκπαίδευση σε ΛΟΑΤ+ ζητήματα στα σχολεία.

Ο Duda, λοιπόν, αυτήν τη φορά, βρέθηκε στη μικρή νοτιοδυτική πόλη Μπρεζγκ, μια περιοχή που πέρασε πάνω από τέσσερις δεκαετίες υπό κομουνιστικό καθεστώς, σύμφωνα με το Time.

«Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι άνθρωποι, αλλά αυτή είναι μια ιδεολογία» , δήλωσε, με το κοινό να φωνάζει πανηγυρικά ο όνομά του και να ξεσπά σε χειροκροτήματα.

Σύμφωνα με το λαϊκιστικό ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) της Πολωνίας, που στηρίζει την υποψηφιότητά του, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων χρειάζεται να ακυρώνονται και να σταματούν, με πολλούς νομοθέτες να το έχουν ήδη κάνει, τα Pride γίνονται πεδία μάχης μεταξύ εκείνων που πιστεύουν στην ισότητα των ανθρώπων και στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, και στα άτομα που αντιτίθενται, ενώ παράλληλα, γίνεται λόγος για ένα σκηνικό «ζωνών χωρίς ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα» καλλιεργώντας τον φόβο και εντείνοντας τη βία σε βάρος των κουήρ ατόμων.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας λέει ότι η «ιδεολογία LGBT +» είναι πιο επιβλαβής από τον Μπολσεβικισμό.

Ο Duba πρόσθεσε ότι, κατά την κομουνιστική εποχή της Πολωνίας από το 1945 έως το 1989, το καθεστώς εξασφάλισε την επιβίωσή του, μέσω της νεότερης γενιάς – καλλιεργώντας την υποστήριξη από τις μικρότερες ηλικίες.

«Αυτό ήταν ο Μπολσεβικισμός» , είπε. “Ήταν η ιδεολογικοποίηση των παιδιών. Σήμερα, γίνονται επίσης προσπάθειες να προωθηθεί μια ιδεολογία σε εμάς και στα παιδιά μας, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Είναι εντελώς νέο, αλλά είναι, επίσης, νεο-μπολσεβικισμός. Έχουμε την παράδοσή μας. Έχουμε τον πολιτισμό μας, που βασίζεται σε περισσότερα από 1.050 χρόνια ιστορίας. Δε θα επιτρέψουμε να μας την πάρουν [την Πολωνία]. Δε θα αφήσουμε καμία ιδεολογία, ούτε κομουνιστική, ούτε σοσιαλιστική, ούτε άλλη να την απομακρύνει από εμάς, γιατί αυτή είναι η ταυτότητά μας. Και μην αφήσετε κανέναν να προσπαθήσει να οδηγήσει τα παιδιά μας σε λάθος δρόμο, γιατί δε θα το επιτρέψουμε.” 

Ο Andrzej Duda, να σημειώσουμε, ότι με την παραπάνω ρητορική αντιτίθεται και στον πολιτικό του αντίπαλο, τον δήμαρχο της Βαρσοβίας, Rafał Trzaskowski, ο οποίο διατυπώνει θέσεις υπέρ της ισότητας και των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

https://avmag.gr/119624/i-zoi-tis-19chronis-alisia-stis-quot-lgbt-free-zones-quot-tis-polonias/
Δες και αυτό!