Κρεσέντο ομοφοβικής ρητορικής από τον Πρόεδρο της Πολωνίας

12/06/2020
από

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Andrzej Duda, μόλις ορκίστηκε να εμποδίσει τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, την τεκνοθεσία από ομοφυλόφιλα άτομα, και την εκπαίδευση σε ΛΟΑΤ+ ζητήματα στα σχολεία.

Νέο κρεσέντο ομοφοβικής ρητορικής από τον Πρόεδρο της Πολωνίας, AP Photo/Alik Keplicz

Ο Πρόεδρος Duda σε ένα κρεσέντο ομοφοβικής προεκλογικής ρητορικής, επανέρχεται δυναμικά στο στίβο των εκλογών, που είχε διακοπεί, λόγω κορονοϊού.

Υπέγραψε δήλωση «οικογενειακών αξιών» και δεσμεύεται να «προστατεύσει τα παιδιά από την ιδεολογία των ΛΟΑΤ+ ατόμων» και να απαγορεύσει τη διδασκαλία της ένταξης των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων από δημόσια ιδρύματα.

«Οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τη σεξουαλική εκπαίδευση των παιδιών τους» , ανέφερε στο Reuters. «Δεν είναι δυνατόν για κανένα ίδρυμα να παρεμβαίνει στον τρόπο που οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους» .

Οι προτάσεις του περιλαμβάνουν τη διατήρηση συστημάτων ειδικών παροχών για οικογένειες και συνταξιούχους, παράλληλα με την υπόσχεση, ότι τα ομόφυλα ζευγάρια δε θα επιτρέπεται ποτέ να παντρεύονται, ή να τεκνοθετούν.

«Είναι μια ξενόφερτη ιδεολογία. Δεν υπάρχει συναίνεση για να συμβεί αυτό το φαινόμενο στη χώρα μας με οποιονδήποτε τρόπο» , είπε.

Παρουσιάζοντας τα ΛΟΑΤ+ άτομα ως αντίθετα με τις οικογενειακές αξίες, ο Duda κάνει ξεκάθαρη τη δική του θέση, ενώ έχει τη στήριξη του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), το οποίο κέρδισε τις κοινοβουλευτικές εκλογές του περασμένου έτους ,με μια εκστρατεία που βασίστηκε στην ένθερμη αντίθεση στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων.

Το PiS είναι πρόθυμο να εξασφαλίσει την επανεκλογή του Duda, διότι θα ενισχύσει τη δύναμη του κόμματος στην εξουσία, επιτρέποντάς του να ολοκληρώσει μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σώμα, που έχουν αμφισβητηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για παραβίαση κανόνων περί δημοκρατίας και κράτους δικαίου.

Ο αρχηγός του κόμματος μάλιστα, Jaroslaw Kaczynski, ισχυρίστηκε πρόσφατα, ότι «η επιβεβαίωση της ομοφυλοφιλίας θα οδηγήσει στην πτώση του πολιτισμού» , ενώ άλλοι πολιτικοί έχουν συγκρίνει την ομοφυλοφιλία με την «παιδεραστία, τη νεκροφιλία και την κτηνοβασία» .

https://avmag.gr/122865/giagiades-tis-polonias-kata-ton-nazi-machontai-gia-ta-koyir-dikaiomata/




Δες και αυτό!