Συνεχίζει να αντιτίθεται στα τρανς δικαιώματα ο Βρετανός ηγέτης των Εργατικών

25/06/2024
από
Σε νέα αντί-τρανς σχόλια προχώρησε ο ηγέτης των Εργατικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, λέγοντας ότι διαφωνεί με τη διδασκαλία της λεγόμενης «ιδεολογίας του φύλου» στα σχολεία.

Ο Κίρ Στάρμερ, ο οποίος είχε προηγουμένως δεχθεί θετικά σχόλια για την καταδίκη των αντί-τρανς «αστείων» του Ρίσι Σουνάκ, δήλωσε την αντίθεσή του στη διδασκαλία της λεγόμενης «ιδεολογίας του φύλου» – μια φράση που χρησιμοποιούν οι TERF και η Ακροδεξιά – παρά το γεγονός ότι εκπρόσωπος του κόμματος είχε τονίσει ότι θα επανεξεταστούν οι κανονισμοί για τους τρανς μαθητές.

Μιλώντας με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σχολείο στο Κέτερινγκ, ο Στάρμερ δήλωσε: «Όχι, δεν είμαι υπέρ της διδασκαλίας ιδεολογίας στα σχολεία μας σχετικά με το φύλο».

«Νομίζω ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία διαβούλευσης και να βεβαιωθούμε ότι υπάρχει καθοδήγηση που είναι κατάλληλη για την ηλικία.

«Αυτό είναι χρήσιμο για τους εκπαιδευτικούς και έχει στο επίκεντρό του την προστασία των παιδιών».

Εκπρόσωπος των Εργατικών δήλωσε εξίσου στους Times: «Τίποτα δεν πρέπει να διδάσκεται με ιδεολογικό τρόπο στα σχολεία.

«Η ισχύουσα καθοδήγηση RSHE [σχέσεις, σεξουαλική αγωγή και αγωγή υγείας] απαιτεί βάσει νόμου να διδάσκονται τα παιδιά με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία τους τα γεγονότα σχετικά με το σεξ, τη σεξουαλικότητα, τη σεξουαλική υγεία και την ταυτότητα φύλου.

«Προτεραιότητα των Εργατικών είναι η ασφάλεια και η ευημερία κάθε παιδιού».

Ωστόσο, η δήλωση αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τα λόγια της σκιώδους υπουργού Παιδείας του, Μπρίτζετ Φίλιπσον, η οποία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις οδηγίες των Συντηρητικών για το RHSE σε πρόσφατη συνέντευξή της στο BBC, πρότεινε ότι οι Εργατικοί θα τις αναθεωρήσουν, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να αποτελέσει «πολιτικό ποδόσφαιρο» ή θέμα «πολιτιστικών πολέμων».

Η σημερινή κυβέρνηση επιβεβαίωσε τον Μάιο ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για παιδιά κάτω των εννέα ετών και η εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν στην τρανς κοινότητα θα απαγορευτούν μετά από επικαιροποίηση της νομικής καθοδήγησης, με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ να δηλώνει τότε ότι οι αλλαγές αποσκοπούν στην «προστασία των παιδιών μας». Η νομοθετική καθοδήγηση για την ευρύτερη εκπαίδευση σε θέματα σχέσεων, σεξ και υγείας (RSHE) βρίσκεται επί του παρόντος υπό αναθεώρηση από την κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο BBC, η Φίλιπσον είπε: «Υπάρχουν τρανς άτομα στην κοινωνία μας και η ύπαρξή τους πρέπει να αναγνωριστεί».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η στάση των Εργατικών σχετικά με τα τρανς δικαιώματα είναι ασαφής, με τον Στάρμερ να εκφράζει τα ίδια επιχειρήματα με τους Συντηρητικούς, και να αναπαράγει αντί-τρανς ρητορική.




Δες και αυτό!