Συνάντηση Νέας Αριστεράς με ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις

15/01/2024
από
Η Έφη Αχτσιόγλου και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, συναντήθηκαν με ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις με σκοπό τη συζήτηση για την ισότητα στον γάμο.

Με ανάρτηση που δημοσίευσε η Έφη Αχτσιόγλου στο Facebook, γνωστοποίησε τη συνάντησή τους με το Orlando LGBT+, το ΣΥΔ, και τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, και μεταξύ άλλων, κατέκρινε το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ως Νέα Αριστερά δεσμεύτηκαν τη «συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις οργανώσεις», με στόχο την κατοχύρωση των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων.

Ολόκληρη η ανάρτηση παρακάτω:

«Συναντήσαμε σήμερα με τον Αλέξη Χαρίτση τον επιστημονικό φορέα Orlando LGBT+, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών και την οργάνωση Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

Στο επίκεντρο της συζήτησής μας βρέθηκε η ανάγκη της πλήρους αναγνώρισης του δικαιώματος στον γάμο και στην οικογένεια για κάθε πολίτη, χωρίς καμία διάκριση και με ισονομία.

Ενόψει του νομοσχεδίου που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών επισημάναμε ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη, η θέσπιση ενός αυτονόητου δικαιώματος, του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, κινδυνεύει να υπονομευθεί από διακρίσεις και αποκλεισμούς ως προς τη δυνατότητά τους να έχουν οικογένεια.

Δεσμευτήκαμε εκ μέρους της Νέας Αριστεράς για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις οργανώσεις, ώστε σε κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια πίεσης, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και να κατοχυρωθούν τα αυτονόητα δικαιώματα για κάθε πολίτη χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό θα καταθέσουμε, μετά από διαβούλευση με τις οργανώσεις, τροπολογίες στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση».

https://www.facebook.com/e.achtsioglou/posts/903746827783804?ref=embed_post
Δες και αυτό!