Συμπεριληπτικά δημόσια έγγραφα (και) στη Νέα Υόρκη

104
Τη δυνατότητα επιλογής του γράμματος «Χ» ως ένδειξη σε ταυτότητες και άδειες οδήγησης, θα έχουν τα non binary άτομα στην Νέα Υόρκη, σε μια σημαντική νίκη υπέρ της συμπεριληπτικότητας. 

Η εξέλιξη αυτή έγινε (και επίσημα) γνωστή μετά τη σχετική ανακοίνωση της κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, η οποία σημείωσε πως επίσημα έγγραφα, όπως άδειες οδήγησης, άδειες μαθητείας και ταυτότητες, που εκδίδονται από τα γραφεία του Τμήματος Μηχανοκίνητων Οχημάτων (DMV) θα έχουν την επιλογή του ουδέτερου φύλου για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως non binary. Ενώ, στους πολίτες της πολιτείας θα δίνονται επιλογές όσον αφορά την ενημέρωση των αδειών οδήγησης τους. Όσοι έχουν, ήδη, τα έγγραφα θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του DMV ή θα μπορούν να το κάνουν ηλεκτρονικά τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τον νέο κυβερνητικό νόμο, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 24 Ιουνίου, πρόκειται για ένα «σημαντικό ορόσημο» για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Το αρμόδιο τμήμα αποκάλυψε μέσω Twitter ότι κατατέθηκε η πρώτη άδεια με το σύμβολο «Χ». Στην ανάρτηση αναγράφεται το εξής:

«Καθώς ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε τον μήνα Υπερηφάνειας σε μερικές ημέρες, είμαι ενθουσιασμένη που ανακοινώνω αυτή την ιστορική αλλαγή που εκπροσωπεί μία ακόμα νίκη στην διασφάλιση της ισότητας και του σεβασμού στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Κάθε άτομο, ανεξάρτητα από την ταυτότητα του φύλου του ή την σεξουαλική του επιλογή, δικαιούται να έχει ένα επίσημο έγγραφο που αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά είναι»