Σύλληψη 76 ατόμων σε γκέι πάρτι στη Νιγηρία

24/10/2023
από
Μια παραστρατιωτική οργάνωση στη Νιγηρία συνέλαβε 76 άτομα με την κατηγορία ότι παρευρέθηκαν σε ένα γκέι πάρτι γενεθλίων, το οποίο φέρεται να κατέληγε σε ένα γκέι γάμο.

Όπως αρκετές χώρες στην Αφρική, η Νιγηρία έχει αρκετούς αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ νόμους. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, και τιμωρείται με 14 χρόνια φυλάκιση, ή με 10 χρόνια με την κατηγορία του συνεργού.

Η Βόρεια Νιγηρία η οποία υπόκειται στον νόμο της Σαρία, η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο – αν και δεν έχει υπάρξει τέτοια καταδίκη μέχρι στιγμής.

Ο ΛΟΑΤΚΙ+ γάμος, το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά και οι ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστικές ομάδες, επίσης απαγορεύονται.

Ο Buhari Saad από το Σώμα Ασφαλείας και Πολιτικής Άμυνας της Νιγηρίας εξήγησε ότι είχαν λάβει μια πληροφορία για ένα «γκέι πάρτι» σε ένα μέρος στη Βόρεια Νιγηρία, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, το οποίο είχε καλεσμένους «ομοφυλόφιλους».

Σύμφωνα με το Reuters, ο Saad δήλωσε ότι συνελήφθησαν 59 άνδρες, 21 από τους οποίους ομολόγησαν ότι είναι ομοφυλόφιλοι, και 17 γυναίκες.

«Συλλάβαμε 76 ομοφυλόφιλους…ενώ πραγματοποιούσαν ένα πάρτι το οποίο οργανώθηκε από έναν από αυτούς, ο οποίος πρόκειται να παντρευτεί την αρσενική νύφη της στην εκδήλωση», ανέφερε ο Saad.

Πηγή από το ίδιο Σώμα δήλωσε ότι πιστεύουν ότι ο διοργανωτής του πάρτι σχεδίαζε να συμπεριλάβει και έναν γάμο στην εκδήλωση, ώστε να παντρευτεί έναν άλλο άνδρα κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Η δίκη της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

Η μαζική αυτή σύλληψη έρχεται μετά από τη πρόσφατη ενέδρα της αστυνομίας σε γκέι γάμο, κατά την οποία συνέλαβε πάνω από 200 άτομα, ασκώντας ποινική δίωξη στα 69 από αυτά.
Δες και αυτό!