Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο

19/01/2024
από
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Bloomberg, επιβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα και με κυβερνητικές πηγές, τη Δευτέρα ή την Τρίτη το Μέγαρο Μαξίμου θα συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο για να παρουσιαστεί και να συζητηθεί το ήδη έτοιμο νομοσχέδιο.

Για την κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, ο πρωθυπουργός είπε: «Έπειτα από δημόσια διαβούλευση θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνει νόμος τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου».

«Μέχρι τώρα έχουμε μια υγιή συζήτηση, εξηγούμε το ζήτημα. Πρέπει να προστατεύσουμε τα δικαιώματα αυτών των παιδιών, που ήδη υπάρχουν», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας ότι εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο.

«Τα υπουργικά συμβούλια συνοδεύονται από την ημερήσια διάταξη. Σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις χωρίς να έχει αποφασιστεί η ακριβής ημερομηνία θα είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από Το Ποντίκι, η επίσπευση της παρουσίαση του νομοσχεδίου σχετίζεται με την έκτακτη συνεδρίαση που θα κάνει η Ιερά Σύνοδος την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιανουαρίου στις 9:00, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, η Ιερά Σύνοδος θα συζητήσει επί του επικείμενου νομοσχεδίου. Ενώ λοιπόν αναμένεται η επίσημη αρνητική ανακοίνωση της Εκκλησίας, η κυβέρνηση ετοιμάζει άμεσα την τελική παρουσίαση του νομοσχεδίου.
Δες και αυτό!