Στην πλατεία Κοτζιά (και όχι στο Σύνταγμα) θα πραγματοποιηθεί φέτος το Athens Pride

Λόγω της δεδομένης παρουσίας του περιπτέρου της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος

0
1153
Στην πλατεία Κοτζιά και όχι στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί φέτος η κεντρική εκδήλωση του Athens Pride, που είναι προγραμματισμένη γι΄αυτό το Σάββατο (10 Ιουνίου). 

Σύμφωνα με την επείγουσα ανακοίνωση της επιτροπής, η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω «της δεδομένης παρουσίας του περιπτέρου της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος». 

«Για λόγους ασφάλειας, παραγωγής, χωροταξικών θεμάτων, καθώς και πολιτικής ουδετερότητας του θεσμού του Athens Pride πήραμε την απόφαση να μην ακυρωθεί ή αναβληθεί το Athens Pride 2023, αλλά αντ’ αυτού να μετακινηθεί στην πλατεία Κοτζιά και να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 10 Ιουνίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της επιτροπής.

Η επιτροπή τονίζει, επίσης, ότι «τα περίπτερα και η σκηνή θα λειτουργούν κανονικά στην πλατεία Κοτζιά και η πολύχρωμη πορεία μας θα κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας ξεκινώντας από εκεί, θα περάσει μπροστά από τη Βουλή και θα καταλήξει και πάλι στη Πλατεία Κοτζιά, όπου η βραδιά θα κλείσει με τη συναυλία και το ανοιχτό πάρτι στην πλατεία».

Μάλιστα, ολοκληρώνει την ανακοίνωση με τη φράση «Μια φορά κι έναν καιρό… δεν ακυρώθηκα!! Άλλαξα Πλατεία».

Η ανακοίνωση του Αthens Pride

Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η κεντρική εκδήλωση του Athens Pride θα μετακινηθεί από την πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία Κοτζιά. Αυτό αποφασιστηκε με δεδομένη την παρουσία του περιπτέρου της ΝΔ στη πλατεία Συντάγματος.

Για λόγους ασφάλειας, παραγωγής, χωροταξικών θεμάτων, καθώς και πολιτικής ουδετερότητας του θεσμού του Athens Pride πήραμε την απόφαση να μην ακυρωθεί ή αναβληθεί το Athens Pride 2023, αλλα αντ’ αυτού να μετακινηθεί στη πλατεία Κοτζιά και να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 10 Ιουνίου.

Τα περίπτερα και η σκηνή θα λειτουργούν κανονικά στην πλατεία Κοτζιά και η πολύχρωμη πορεία μας θα κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας ξεκινώντας από εκεί, θα περάσει μπροστά από τη Βουλή και θα καταλήξει και πάλι στη Πλατεία Κοτζιά, όπου η βραδιά θα κλείσει με τη συναυλία και το ανοιχτό πάρτι στην πλατεία!

Μια φορά κι έναν καιρό… δεν ακυρώθηκα!! Άλλαξα Πλατεία.

Athens Pride 2023
Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ

Σχόλιο συντάκτη: Από το 2017 το Athens Pride, το μεγαλύτερο φεστιβάλ υπερηφάνειας της χώρας μας, διεξάγεται στην πλατεία Συντάγματος. Χρειάστηκαν, μάλιστα, αρκετά χρόνια διεκδίκησης προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι εργασίες του Pride. Η παρουσία του, λοιπόν, σε αυτή την πλατεία (Συντάγματος) δημιουργεί σημαντικούς συμβολισμούς καθώς και ένα δυναμικό μήνυμα (ΛΟΑΤΚΙ+) ορατότητας. Η φετινή μεταφορά του στην πλατεία Κοτζιά – λόγω ενός εκλογικού περιπτέρου – στερεί από την κοινότητα αυτούς του συμβολισμούς αλλά και περιορίζει τη δυναμική αυτού του μηνύματος.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!