Στην εντατική έφηβος που δέχθηκε ομοφοβική επίθεση στο Λος Άντζελες

01/03/2024
από
Ένας 16χρονος έφηβος φέρεται να πέρασε μέρες στην εντατική αφού δέχθηκε βίαιη επίθεση σε παραλία της Νότιας Καλιφόρνιας. Οι δράστες φώναζαν επίσης ομοφοβικές βρισιές στο θύμα.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το περιστατικό έλαβε χώρα σε παραλία στο Dockweiler Beach, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, στις 10 Φεβρουαρίου. Πλάνα από την επίθεση έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με το Advocate, η μητέρα του θύματος, η οποία επιθυμεί να είναι γνωστή μόνο ως Frankie, δήλωσε ότι η φίλη του γιου της δέχθηκε επίθεση από πέντε ή έξι άλλους εφήβους.

Ο γιος της, ο Donta, προσπάθησε να βοηθήσει όταν ένας «τύπος τον ρωτήσει αν ήθελε να παίξει ξύλο, αλλά ο γιος μου δεν ήθελε», συνέχισε η ίδια.

Τότε ο Donta δέχθηκε επίθεση από τους δράστες, οι οποίοι τον χτύπησαν, τον κλώτσησαν και τον μαχαίρωσαν τρεις φορές στην πλάτη. Πέρασε αρκετές μέρες στην εντατική, αφού υπέστη διάτρηση πνεύμονα, διάσειση και εσωτερική αιμορραγία.

«Οι γιατροί έπρεπε να καταρρεύσουν τον ένα πνεύμονας για να αποκατασταθεί ο άλλος», είπε η Frankie, σύμφωνα με το ABC Eyewitness News. «Έπρεπε να βάλουν μια κάμερα στο στομάχι του για να δουν αν υπήρχε κάτι άλλο, επειδή υπήρχε τόσο πολύ αίμα».

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες δήλωσε ότι έχουν εντοπιστεί κάποιοι ανήλικοι που θεωρούνται ύποπτοι και ανακρίνονται. Όπως είπαν, γνωρίζουν για την ύπαρξη του βίντεο, αλλά ακόμα δεν έχουν επιβεβαιώσει αν αντιμετωπίζεται ως έγκλημα μίσους.

Η Frankie έχει δημιουργήσει μια σελίδα GoFundMe σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για τους ιατρικούς λογαριασμούς του γιου της και για να μπορέσει να φύγει από την Καλιφόρνια. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 13.400 δολάρια, από τον στόχο των 50.000 δολαρίων. Η σελίδα περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες από τα τραύματα του γιου της.
Δες και αυτό!