Στείλε την ιστορία σου στο “Κυριακάτικο Τραπέζι”

23/03/2015

kuriakatikoAΈναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε το Θέατρο Victoria στη πλατεία Βικτορίας της Αθήνας για να δημιουργήσει την επόμενη παράσταση του, για τη νέα σεζόν 2015-2016. Αφού έστρωσε τραπέζι σε φίλους γνωστούς και άγνωστους τις Κυριακές 1η και 8 Μαρτίου, τώρα απευθύνετε σε όλους εμάς που έχουμε κάτι να διηγηθούμε αστείο ή δραματικό που ζήσαμε σε ένα Κυριακάτικο Τραπέζι  με την οικογένεια ή τους φίλους μας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: Σε συνέχεια των δυο συναντήσεων που ήδη πραγματοποιήσαμε στο THEATROVICTORIA και της μεγάλης πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποιούμε στα πλαίσια της νέας μας παράστασης, το “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ” (ένα θεατρικό έργο που θα δημιουργηθεί από αληθινές μαρτυρίες και γεγονότα που συνέβησαν σε κυριακάτικα τραπέζια και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη σεζόν στο THEATROVICTORIA) απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλες/ους τους φίλους μας, απ΄όλη την Ελλάδα, εάν έχουν κάποια ιστορία (αστεία ή δραματική) που θέλουν να μοιραστούν μαζί μας να τη στείλουν ανώνυμα ή επώνυμα στο e mail: [email protected]!! …και που ξέρετε, μπορεί να τη δείτε στη σκηνή….

Το “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ” αυτός είναι ο τίτλος του πρωτότυπου project που ετοιμάζει το THEATROVICTORIA για την ερχόμενη σαιζόν, σε σύλληψη του εικαστικού Γιώργου Λυντζέρη και σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού. Κάθε Κυριακή, η Ελλάδα συνηθίζει να συγκεντρώνεται και να συνομιλεί γύρω από το καθιερωμένο οικογενειακό και όχι μόνο, μεσημεριανό τραπέζι. Μια αγαπημένη παράδοση που διακρίνει την ελληνική κουλτούρα και διατηρείται ζωντανή μέσα στα χρόνια, το κυριακάτικο τραπέζι φέρνει για κάποιες ώρες, λίγο πιο κοντά τις απανταχού «οικογένειες», ανεξάρτητα από τον βαθμό συγγένειας των συνδαιτυμόνων.  Μια γοητευτική ιεροτελεστία, το τραπέζι της Κυριακής αποτελεί την μοναδική ίσως στιγμή μέσα στη ξέφρενη εβδομάδα όπου συναντιόμαστε ειλικρινά με τους ανθρώπους μας αλλά και με τους διάφορους προβληματισμούς μας.

Από τα γεγονότα που θα μας αφηγηθείτε, θα επιλεχθούν τα 10 καλύτερα, προκειμένου να δραματοποιηθούν και να «δεθούν» σε μια σπονδυλωτή παράσταση, που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη σεζόν  στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κομνηνού.

Με βάση την αξία του κυριακάτικου τραπεζιού, το THEATROVICTORIA αναζητά τη δική σας προσωπική εμπειρία. Κάνετε τη δική σας αναδρομή στις αναμνήσεις μιας τέτοιας εικόνας, αναδείξτε τα γεγονότα που σας στιγμάτισαν κατά τη διάρκεια μιας αντίστοιχης μάζωξης, όποια και αν είναι αυτά, χαρούμενα ή λυπητερά, αστεία ή σοβαρά, σημαντικά ή ασήμαντα και στείλετε την ιστορία σας, ανώνυμα ή επώνυμα στο kyriakatikotrapezi@gmail.com έως 31/05/15.

Τι κοινό μπορεί να έχει ο βασιλόφρων πατέρας με το ένα πόδι από τον Πειραιά που παντρεύτηκε 4 φορές κι έχει αδιευκρίνιστο αριθμό εξώγαμων τέκνων με μια ουκρανή καθηγήτρια πανεπιστημιου που που έχει έρθει στην Ελλάδα ως οικονομική μετανάστης και εργάζεται ως οικιακή βοηθός σε σπίτια επιφανών συμπολιτών μας; Γιατί ήθελε ο τυφλός από τη Σπάρτη να μάθει τι χρώμα είχε η αποκριάτικη κορδέλα ενός μικρού κοριτσιού; Γιατί επέμενε η Χ. να φωτογραφηθεί για το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας της φορώντας νυφικό; Τι έγινε όταν ο πατέρας από την Κρήτη, έριξε αλάτι στο στόμα του; Πως αντέδρασε το τραπέζι όταν στάθηκε η μπουκιά στον οισοφάγο της αδερφής της;

“Είμαστε η ιστορία μας. Αυτό είμαστε. Όλα όσα επιθυμούσαμε ή και που ίσως ακόμα επιθυμούμε, όσα έχουμε ζήσει, αυτό που καταφέραμε τελικά να γίνουμε, ότι ονειρευτήκαμε, ότι μας σημάδεψε… Η ιστορία μας είναι τα γεγονότα, τα συναισθήματα, οι άνθρωποι που υπάρχουν μέσα σε αυτήν και τη διαμορφώνουν. Άνθρωποι δικοί μας, άνθρωποι ξένοι… εμείς οι ίδιοι. Στόχος μας είναι να μαζέψουμε όσα περισσότερα γεγονότα μπορούμε, ώστε να σκιαγραφηθεί στο έργο που ετοιμάζουμε με τον πιο πλήρη τρόπο η ελληνική οικογένεια. Να διερευνηθούν οι μηχανισμοί της. Να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές την ίδια μας τη ζωή” τονίζει ο σκηνοθέτης της παράστασης Δημήτρης Κομνηνός. “Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο συλλογής γεγονότων…”

Στείλε την Ιστορία σου μέσω της φόρμας που ακολουθεί.

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.




Δες και αυτό!