Στη Ν. Ζηλανδία συζητούν για το αν πρέπει να αλλάξουν το “έγκυες γυναίκες” σε “έγκυα άτομα”

0
11

Ο πολιτικός κόσμος της Νέας Ζηλανδίας συζητά έντονα για το αν θα πρέπει να αλλάξει στον νόμο σχετικά με τις αμβλώσεις, τη φράση “έγκυες γυναίκες” σε “έγκυα άτομα”.

Μια κοινοβουλευτική επιτροπή έχει ακούσει προτάσεις σχετικά με το νομοσχέδιο, που θα επιτρέπει τις αμβλώσεις μέχρι και 20 εβδομάδες εγκυμοσύνης χωρίς να απαιτείται ιατρική σημείωση, θα αφαιρέσει την άμβλωση από την πράξη εγκλήματος και θα δημιουργήσει ασφαλείς ζώνες γύρω από τις κλινικές αμβλώσεων.

Το νομοσχέδιο μέχρι τώρα χρησιμοποιει τη φράση “έγκυες γυναίκες”.

Αρκετές, όμως, απ΄αυτές τις προτάσεις μεταφέρουν το αίτημα να αλλάξει η συγκεκριμένη φραση σε “έγκυα άτομα”, δεδομένου ότι οι τρανς άντρες και μερικά nοn binary άτομα μένουν επίσης έγκυα.

“Έχουμε ακούσει αρκετά από τρανς άτομα με εμπειρία εγκυμοσύνης  … η γλώσσα έχει σημασία”, δήλωσε στην επιτροπή η βουλευτής Ζον Λόγκι.

Από την άλλη η Ζαν Ρίβερς, που αυτοπροσδιορίζεται ως “φεμινιστίρια κριτικής φύλου”, δήλωσε ότι δεν “πιστεύει στην ταυτότητα φύλου” και συμβουλεύει την επιτροπή να μην αλλάξει τη διατύπωση

Η Λόγκι όμως της επεσήμανε ότι η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγνωρίζει ήδη την εγκυρότητα της διαφορετικότητας στις ταυτότητες των φύλων.

“Αυτό που μας ζητάτε είναι να αντιταχθούμε στα ευρήματα της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμβάλλοντας στην περιθωριοποίηση μιας κοινότητας και στην αμφισβήτηση της ύπαρξής τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τον Αύγουστο, η σχετικά νομοθεσία πέρασε την πρώτη της ψηφοφορία. Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο εξετάζονται τώρα πριν επιστρέψουν στο κοινοβούλιο της Νέας Ζηλανδίας για δεύτερη ανάγνωση και τελική ψηφοφορία.