Στη Φλόριντα φοβούνται τους «πιγκουίνους με δύο μπαμπάδες» και τα «κουνελάκια που κάνουν χούλα χουπ»

131
Στον απόηχο του ομοφοβικού «Don’t Say Gay νόμου» της Φλόριντα, τα σχολεία στην πολιτεία απαγορεύουν βιβλία με ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου του And Tango Makes Three, ενός βιβλίου για ένα μωρό πιγκουίνο που ονομάζεται Tango και έχει δύο μπαμπάδες.

Ο νόμος, γνωστός και ως Parental Rights in Education Act, υπογράφηκε πέρυσι από τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ron DeSantis και απαγορεύει τη συζήτηση για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στο τρεις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ περιορίζει τέτοιες συζητήσεις στις μεγαλύτερες τάξεις.

Οι Συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο για να σταματήσουν οι σεξουαλικές συζητήσεις στα σχολεία, τονίζοντας ότι ο νόμος δεν είναι κατά των ΛΟΑΤΚΙ+. Η κυβέρνηση DeSantis αποκάλεσε τους πολέμιους του νομοσχεδίου “groomers”, μια άλλη λέξη που αναφέρεται σε άτομα που κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά.

Ο νόμος, ωστόσο, καθιστά τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα ταμπού στα σχολεία.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η σχολική περιφέρεια Lake County απαγόρευσε τρία βιβλία στις τάξεις:  το «A Day in the Life of Marlon Bundo» (σχετικά με ένα γκέι κουνελάκι που του αρέσει το hula hooping), «And Tango Makes Three» και το «In our Mothers’ House» (για τρία παιδιά με δύο μαμάδες).

Μια δήλωση αναφέρει ότι τα βιβλία «αφαιρέθηκαν λόγω περιεχομένου σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό/ταυτότητα φύλου που απαγορεύεται από τον νόμο».

Τα δημόσια σχολεία της κομητείας Seminole απαγόρευσαν τρία βιβλία επικαλούμενα τον ίδιο νόμο. Τα βιβλία ήταν το «10,000 Dresses» (για ένα αγόρι με όνειρο να φτιάχνει φορέματα), το «I am Jazz» (για τις εμπειρίες της τρανς ακτιβίστριας Jazz Jennings) και το «Jacob’s New Dress» (για ένα αγόρι που θέλει να φορέσει ένα φόρεμα στο σχολείο).

Κανένα από τα βιβλία δεν περιέχει σεξουαλικό περιεχόμενο, αλλά η περιφέρεια υποστηρίζει ότι, «σύμφωνα με τον προαναφερθέντα νόμο [του νόμου για τους ομοφυλόφιλους], θα θεωρούνταν ακατάλληλα για μαθητές στο νηπιαγωγείο μέχρι την 3η τάξη». Αφαιρέθηκαν από τις βιβλιοθήκες της περιφέρειας και «θα είναι διαθέσιμα μόνο σε μαθητές της 4ης ή 5ης τάξης όταν ο γονέας έχει δώσει γραπτή συγκατάθεση και παραλάβει το βιβλίο από τον διευθυντή ή τον εξουσιοδοτημένο στο σχολείο».

Οι πολέμιοι του ομοφοβικού νόμου αναφέρουν τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων, τονίζοντας ότι η διαγραφή των ταυτοτήτων τους από το σχολείο θα επιδεινώσει τα πράγματα.

«Το 42% των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων σκέφτηκαν σοβαρά να κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας πέρυσι», είπε ο πολιτικός Chasten Buttigieg για το νομοσχέδιο πέρυσι. «Τώρα δεν μπορούν να μιλήσουν στους δασκάλους τους».