Σταύρος Σβήγκος: «Αγάπη να υπάρχει στην οικογένεια, όποια κι αν είναι αυτή»

18/01/2024
από
Μιλώντας στο «Στούντιο 4», ο γνωστός ηθοποιός Σταύρος Σβήγκος μίλησε για τις ομοφοβικές «απόψεις» των ημερών και τόνισε ότι το πιο σημαντικό σε μια οικογένεια είναι η αγάπη.

Ο ηθοποιός έχει εκφράσει πολλές φορές τις θέσεις του γύρω από τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, κάνοντας πάντα τοποθετήσεις με σεβασμό και αξιοπρέπεια στις ζωές των ατόμων. Τωρα, σε συζήτηση για τη δική του οικογένεια και το παιδί του, είπε: «Αγάπη να υπάρχει στην οικογένεια, όποια κι αν είναι αυτή. Γιατί βλέπουμε και σε νορμάλ οικογένειες, όπως τις λένε, να υπάρχει τρομερό μίσος. Ξεκινήσαμε το 2024 με γυναικοκτονία, βρέφος σε εντατική, όλα αυτά».

Σχολιάζοντας την έκταση που έχει πάρει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, και τις τοποθετήσεις πολλών και διαφορετικών ατόμων – συνήθως άσχετων με το ζήτημα – ο ηθοποιός τόνισε ότι ο καθένας πρέπει να κοιτάει τη δική του κατάσταση.

«Όλη αυτή η συζήτηση θεωρώ πως έχει πάρει πολύ παραπάνω προσοχή. Ακούμε άρρωστες και άσχημες απόψεις, με μίσος και φόβο. Γιατί τους τρομάζει η αλλαγή και η διαφορετικότητα, ότι δεν είναι αυτό που έχουν συνηθίσει.

«Τι θα σου κάνουν; Δεν ασχολείται κανείς με την πάρτη σου. Τράβα σπίτι σου, δες τη δική σου οικογένεια και προσπάθησε να είσαι ένας καλός πατέρας, μια καλή μάνα ή ό,τι θέλεις. Αλλά δες τη δική σου κατάσταση, κι άσε τις άλλες καταστάσεις», είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτά που ακούγονται αυτόν τον καιρό τον μαυρίζουν, ενώ είπε ότι πάντα υπερασπίζεται τη δική του άποψη.

«Δεν θα τα βάλω με τη δική σου άποψη που είναι διαφορετική. Θα τα βάλω με έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει δημόσιο λόγο και θα βγει και θα τρομοκρατήσει κόσμο.

«Ή όλα αυτά τα αστεία που έχουν κυκλοφορήσει με αυτό το θέμα. Ξεκάθαρα είναι η ταπείνωση της κοινωνίας μας και της ανθρώπινης υπόστασης».

Παράλληλα, σχολίασαν το γνωστό επιχείρημα «καλύτερα σε ομόφυλη οικογένεια παρά σε ίδρυμα».

«Ήδη σαν πρόταση είναι λάθος. Τι εννοείς καλύτερα; Έστω; Όχι ρε φίλε, δεν πάει έτσι. Ας κοιτάξει ο καθένας τη δική του οικογένεια, και να βγάλει παιδάκια τα οποία είναι γεμάτα αγάπη, και θα συνεισφέρουν στην κοινωνία. Κι ας μην κοιτάμε τι θα είναι στο κρεβάτι τους και πως επιλέγουν να αγαπούν έναν άνθρωπο και να είναι μαζί», είπε ο ηθοποιός.

Ενώ πρόσθεσε ότι το τι επιλέγεται να προβληθεί δημόσια, είναι στοχευμένο ώστε να μπερδέψει τον κόσμο, σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας μοιράζουν συνεχόμενα μίσος, την ίδια στιγμή που η θρησκεία μιλάει για αγάπη.

«Εδώ άκουσα έναν πάτερ που είπε ότι παιδιά που θα μεγαλώσουν σε ομόφυλες οικογένειες θα είναι εγκληματίες. Βγαίνουν στην τηλεόραση και το μόνο που μοιράζουν είναι μίσος. Ναι είμαι πολύ πιο Χριστιανός από αυτούς», ανέφερε συγκεκριμένα.
Δες και αυτό!