Στα χρώματα της τρανς σημαίας το φόρεμα της Carrie Bradshaw;

24/05/2024
από
Η Sarah Jessica Parker εθεάθη πρόσφατα να κάνει βόλτα στο Μανχάταν με ένα μεγάλο καπέλο και μια κάμερα να την ακολουθεί – γύριζε μια σκηνή για τη σειρά «And Just Like That». Αν και τα looks της είναι πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων, το συγκεκριμένο φόρεμα τράβηξε τα παρατηρητικά κουήρ βλέμματα των φαν της σειράς.

Μπορείτε να το καταλάβετε; Φορώντας λευκό, ανοιχτό ροζ και γαλάζιο, η Carrie φαίνεται σαν να «κρατάει» την τρανς σημαία.

Είναι άραγε αυτή η πιο εμβληματική εμφάνιση της Carrie μετά το μικρό μαύρο φόρεμά της (little black dress);

Θα λέγαμε ότι η κίνηση αυτή (αν ισχύει πράγματι) θα είναι ένας συμβολικός τρόπος επανόρθωσης, δεδομένου του κάπως προβληματικού ιστορικού του «Sex and the City» σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα.

Παρά το γεγονός ότι είναι sex columnist, η Carrie έχει μια σεμνότυφη άποψη για την οικειότητα και τις σχέσεις. Το να φοράει ένα φόρεμα στα χρώματα της τρανς σημαίας θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα σημάδι της εξέλιξής της…και ένα τέχνασμα για να προσελκύσει όλα τα Gen Z που της αντιπαθούν.

Μια πραγματικά κακή στιγμή για το «SATC» έγινε στην 3η σεζόν, όταν η Samantha τσακώθηκε με τις Μαύρες τρανς σεξεργάτριες και τις αποκάλεσε με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς – τουλάχιστον το επεισόδιο τελείωσε με τις δύο ομάδες να διασκεδάζουν μαζί.

Όταν το «AJLT» έκανε το ντεμπούτο του, ήταν φανερό ότι οι δημιουργοί της σειράς έβαλαν στόχο να διορθώσουν κάποια προηγούμενα λάθη και να είναι πιο ανοιχτοί και συμπεριληπτικοί. Προστέθηκε μια σειρά από διαφορετικούς χαρακτήρες, αν και με ανάμεικτα αποτελέσματα. Ίσως καμία προσθήκη δεν ήταν πιο πολωτική από το Che Diaz, το μεθυστικό ερωτικό ενδιαφέρον της Miranda, που υποδύεται το non-binary Sara Ramirez.

Με τη Rosie O’Donnell να αποτελεί πλέον μέρος του καστ, φαίνεται ότι θα έχουμε μια τουλάχιστον ενδυναμωτική κουήρ παρουσία στην 3η σεζόν του «AJLT». Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς αυτοπροσδιορίζεται ο χαρακτήρας της Rosie, η Mary.

Ίσως και το «And Just Like That» να εξελίσσεται…
Δες και αυτό!