Σπύρος Μπιμπίλας: Ας πει η εκκλησία πόσοι είναι οι γκέι ιερείς

06/02/2024
από
Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης στην Επιτροπή της Βουλής για την ισότητα στον γάμο, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να αντιδρά στο αίτημα να κληθεί η Ιερά Σύνοδος προκειμένου να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου.

Το αίτημα που υπέβαλαν η Νίκη, η Ελληνική Λύση και οι Σπαρτιάτες, απορρίφθηκε από το προεδρείο της επιτροπής, προκαλώντας την αντίδραση των τριών κομμάτων. Το κλίμα οξύνθηκε όταν ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας φέρεται να σχολίασε εκτός μικροφώνου: «Η εκκλησία ας πει την αλήθεια. Πόσοι είναι οι γκέι ιερείς;».

Το συγκεκριμένο σχόλιο έκανε τον Θάνο Πλεύρη να πάρει τον λόγο, ζητώντας από τον πρόεδρο της επιτροπής να ανακαλέσει στην τάξη τον βουλευτή. «Δεν μπορεί να ακούγονται τέτοια πράγματα. Παρακαλώ το προεδρείο να τον ανακαλέσει στην τάξη», φέρεται να είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ως ειδικός αγορητής της Πλεύσης Ελευθερίας, είπε για το νομοσχέδιο: «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης της ισότητας και της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων σε βάρος των γκέι ζευγαριών στο πλαίσιο μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις, πράγμα που ήδη έχει γίνει σε 36 πολιτισμένες χώρες κυρίως της Ευρώπης και της Αμερικής».

«Είναι θέμα δημοκρατίας. Γι’ αυτό κι η Πλεύση Ελευθερίας είναι υπέρ της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας για όλους τους πολίτες, κάτι που ισχύει σήμερα για ανθρώπους μόνους, άνδρες και γυναίκες. Δεν μπορεί να γίνεται διαχωρισμός στο φύλο, ειδικά όσον αφορά την παρένθετη μητέρα στην τεκνοποιία, γιατί τότε μειώνονται τα δικαιώματα των γκέι ανδρών έναντι των γυναικών και αυτό το θεωρούμε απάνθρωπη διάκριση», υποστήριξε.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια σχετικά με τις ρατσιστικές φωνές που συνεχίζουν να ακούγονται στη Βουλή και στην κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι είναι σαν να ξεχνούν τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα οποία οδηγήθηκαν και ομοφυλόφιλοι, μεταξύ άλλων.

«Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι και οι τρανς άνθρωποι είναι το ίδιο με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους και μάλιστα γεννήθηκαν από ετεροφυλόφιλους ανθρώπους. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, δεν είναι παρίες και απόβλητα, ούτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας για να τους απαξιώνει κανένας. Μισαλλοδοξία και ρατσισμός μακριά, γι’ αυτό επικροτούμε την ισότητα στον πολιτικό γάμο ανεξάρτητα από το φύλο και επικροτούμε την νομική προστασία των οικογενειών ώστε να υπάρξει ισότητα στα δικαιώματα των γκέι ζευγαριών που ήδη υπάρχουν, όπως υπάρχουν και τα παιδιά τους. Τα παιδιά δεν είναι αόρατα», τόνισε ο βουλευτής.
Δες και αυτό!