Ο ανατρεπτικός queer Ρώσος καλλιτέχνης Σλάβα Μογκούτιν έφτιαξε ένα βίντεο φόρο τιμής σε ένα έργο του 1977 των Μαρίνα Αμπράμοβιτς και Γιούλαι ?Light/Dark? (η Μαρίνα Αμπράμοβιτς είναι καλλιτέχνης/performer ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό κοινό). Το βλέπετε εδώ

Παραγωγικότατος δημιουργός, ο Σλάβα έχει προκαλέσει μεγάλη διαμάχη σαν δημοσιογράφος στη Ρωσία. Θεωρήθηκε ?δαιμονικός? ?σεξουαλικά διεστραμμένος? και κατηγορήθηκε για ?απροκάλυπτη και σκόπιμη περιφρόνηση των αποδεκτών ηθικών νορμών? καθώς κι ότι προάγει ? (τη) προπαγάνδα ζωώδους βίας, ψυχικής παθολογίας και σεξουαλικής διαστροφής?. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του καθώς αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο φυλάκισης για πάνω από εφτά χρόνια (ζει και εργάζεται πλέον στη Νέα Υόρκη).

Έχει μεταφράσει στα Ρώσικα έργα των Άλεν Γκίνσμπεργκ και Ουίλιαμ Σ. Μπάροουζ ενώ και ο ίδιος έχει εκδόσει αρκετές δουλειές του συμπεριλαμβανομένου τις φωτογραφικές σειρές ?Lost Boys? και ?NYC Go-Go.? Σαν ηθοποιός έχει πάρει μέρος σε ένα φιλμ του Μπρούς ΛαΜπρους όπως και της Λώρα Κολέλλα.

Σαν καλλιτέχνης ποικίλων μέσων ο Μογκούτιν δηλώνει πως η υπερ-σεξουαλική δουλειά του εξερευνά ?τη ντροπή? όντας ? ξεδιάντροπη?. Ο ίδιος λέει, ? Με συνεπαίρνει το παλίο, προ-AIDS πορνό, όπου στο φιλμ καταγραφόταν σεξ που δεν ήταν μηχανικό, απαθές, πλαστικό? Μου αρέσει να φωτογραφίζω ανθρώπους σε ευάλωτες, οικείες τους στιγμές, όπως ένας τύπος που μυρίζει τη μασχάλη ενός άλλου τύπου, ένα αγόρι με ένα αγγούρι μέσα στο κώλο του, ή Γερμανών skinheads που φτύνουν και κατουρούν ο ένας τον άλλο.?

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.