Θα ακούσετε να το αποκαλούν: «το μπαχαρικό της μακροζωίας», «το πιο υγιεινό μπαχαρικό του κόσμου», «η χρυσή ρίζα της κουζίνας»! Και είναι η πάσα αλήθεια…γιατί αυτή η ρίζα, είναι ένας θησαυρός για τον οργανισμό μας.

Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα, ανήκει στην οικογένεια των τζιντζεροειδών, προέρχεται από το ρίζωμα του φυτού Curcuma longa και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην παραδοσιακή, πρακτική ιατρική της Ασίας. Με μια ζεστή, πικρή γεύση, χρησιμοποιείται πολύ συχνά και στη μαγειρική, για να δώσει γεύση και χρώμα σε διάφορες τροφές. Η κουρκουμίνη, είναι το δραστικό φυτοχημικό που βρίσκεται μέσα στον κουρκουμά και ευθύνεται για το ιδιαίτερο χρώμα του, καθώς και τις πολλές, ευεργετικές του ιδιότητες, για όλες τις ηλικίες. 

Σύμφωνα με την παραδοσιακή, πρακτική ιατρική λοιπόν, ο κουρκουμάς αυξάνει την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που μπορεί να μας προκαλέσουν σοβαρά θέματα υγείας, έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες (ισοδύναμες της κορτιζόνης), ενισχύει την πέψη, προστατεύει τον εγκέφαλο και ενδέχεται να βελτιώνει τη μνήμη (θεωρείται ευεργετική για την πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer), συμβάλλει στην προσπάθεια του οργανισμού να ρυθμίσει το σάκχαρο στο αίμα μας και έχει σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες.

Αξίζει να σημειώσουμε επιπλέον, ότι αυτή η θαυματουργή ρίζα, «κουβαλάει» μέσα της πολυάριθμα θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, πολύτιμα για την καλή μας υγεία.

κουρκουμά

Ο καλύτερος και πιο ενδεδειγμένος τρόπος να τον εντάξουμε στην καθημερινότητά μας, πέρα από τη χρήση του στις μαγειρικές συνταγές μας, είναι με τη λήψη του μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής. Η Sky Premium Life®, σας παρουσιάζει το Turmeric, ένα καινοτόμο σκεύασμα, με μοναδικό συστατικό τον κουρκουμά. Όμως ο κουρκουμάς και η βασική δραστική του ουσία κουρκουμίνη, συχνά παρουσιάζουν δυσκολία στην απορρόφηση από τον οργανισμό μας. Γι’ αυτό, το Turmeric της Sky Premium Life®, σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να αυξάνει τη διαλυτότητα και τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης, για να απορροφάται πιο αποτελεσματικά από τον οργανισμό. Το προϊόν δεν περιέχει γλουτένη, λακτόζη, γλυκόζη, αλάτι και είναι κατάλληλο για vegetarians & vegans.

Προσθέστε το Turmeric στην καθημερινότητά σας και ωφεληθείτε από τις πολλαπλές, ευεργετικές του ιδιότητες! 

Sky Premium Life…in love with life!