Σικάγο: Η πόλη με τα περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη στο δημοτικό συμβούλιό της

17/05/2023
από

Το δημοτικό συμβούλιο του Σικάγο ορκίστηκε με εννέα ΛΟΑΤΚΙ+ μέλη τη Δευτέρα, καθιστώντας το το πιο κουήρ-συμπεριληπτικό στην ιστορία του έθνους.

Οι λεσβίες, οι γκέι και τα αμφιφυλόφιλα άτομα αποτελούν πλέον σχεδόν το 20% του συμβουλίου των 50 ατόμων. Το ορόσημο έρχεται αφότου οι Timmy Knudsen, Leni Manaa-Hoppenworth και Lamont Robinson κέρδισαν τον δεύτερο γύρο των εκλογών τους τον Απρίλιο.

«Οι αποψινές νίκες καθιστούν σαφές ότι το Σικάγο θα παραμείνει εθνικός ηγέτης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και ότι στο τέλος της ημέρας, οι κάτοικοι του Σικάγο άκουσαν κηρύγματα κατά της ΛΟΑΚΤΙ+ κοινότητας μεν, όμως επέλεξαν δε εξαιρετικούς ΛΟΑΤΚΙ+ ηγέτες λόγω των προσόντων τους, των θετικών οραμάτων τους για την πόλη και τη βαθιά ριζωμένη υποστήριξη της κοινότητας», είχε δηλώσει τότε η Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του LGBTQ+ Victory Fund, Annise Parker. «Είμαστε βέβαιες/οι/α ότι υπό την ηγεσία τους, το Σικάγο θα συνεχίσει την πορεία του προς την αύξηση της ισότητας και των ευκαιριών για όλους τους κατοίκους».

Σύμφωνα με στοιχεία από το Ινστιτούτο Williams, πάνω από το 4% του πληθυσμού του Σικάγο αυτο προσδιορίζεται ως ΛΟΑΤΚΙ+. Το Census Bureau αναφέρει ότι σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού του Σικάγο είναι Λατίνοι. Μετά τις νίκες του δεύτερου γύρου, το LGBT Caucus του συμβουλίου, το οποίο σχηματίστηκε το 2015, είναι πλέον το πιο ποικιλόμορφο στην ιστορία του.

«Αυτό είναι υπέροχο γιατί κάνει την πόλη του Σικάγο να αντικατοπτρίζει περισσότερο την αληθινή ποικιλομορφία στις γειτονιές μας», είπε ο Raymond Lopez, ανώτερο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας, στο Block Club Chicago. «Ζητήματα που έχουν μείνει άλυτα από καιρό ή δεν έχουν εξεταστεί απλώς και μόνο επειδή δεν ήταν ζητήματα κάποιου άλλου μπορεί στην πραγματικότητα να αντιμετωπιστούν».

«Σήμερα λέω, με βαθιά πίστη και πεποίθηση ότι οι καλύτερες και πιο φωτεινές μέρες μας είναι μπροστά μας», δήλωσε ο δήμαρχος Brandon Johnson σε ένα tweet. «Μπορούμε να οδηγήσουμε το Σικάγο σε μια νέα εποχή. Ενωμένοι, θα χτίσουμε μια καλύτερη, πιο δυνατή, ασφαλέστερη πόλη». 
Δες και αυτό!