Σιγκαπούρη: Απαγόρευσε γνωστό κόμικ λόγω gay περιεχομένου…

17/07/2014
antivirus magazine διαφήμιση

Life with ArchieΤο νέο τεύχος του δημοφιλούς κόμικ “Archie” αποφάσισαν να απαγορεύσουν οι αρχές της Σιγκαπούρης, επειδή είχε ως θέμα του το gay γάμο δύο ηρώων.

Πρόκειται για το γάμο του χαρακτήρα Kevin Keller, ο οποίος παρουσιάζεται ως γαμπρός στο πλευρό του συντρόφου του.

Βρήκαμε το περιεχόμενο να κινείται ενάντια στις κατευθυντήριες γραμμές, λόγω της απεικόνισης του γάμου ατόμων του ίδιου φύλου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αρχής Ανάπττυξης των Μέσων.

“Για αυτό ενημερώσαμε τον τοπικό διανομέα να μην προχωρήσει στην εισαγωγή ή διανομή του κόμικ στα καταστήματα”.

Πρόκειται για ένα ακόμα κρούσμα “λογοκρισίας”, μετά την απόφαση της Εθνικής Βιβιλιοθήκης να “ξεφορτωθεί” τα βιβλία που αναφέρονταν σε “gay οικογένειες”.

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!