Ο δράστης αποκάλεσε το θύμα “f * cking f * ggot” και στη συνέχεια μαζί με δύο άλλους του επιτέθηκαν βάναυσα, έξω από γνωστό LGBT μπαρ της περιοχής.

Η αστυνομία της Μελβούρνη ψάχνει για τρεις υπόπτους, που επιτέθηκαν σε έναν 36χρονο άνδρα, όταν έφευγε το Sircuit Bar, που είναι γνωστό LGBT μπαρ.

Ο Brandon έφευγε από το Sircuit, όταν άρχισαν να τον ακολουθούν τρία άτομα. Αφού του επιτέθηκαν λεκτικά, προχώρησαν σε βάναυση επίθεση αφήνοντάς τον με κάταγμα στο κρανίο και μελανιές στα πλευρά. Το χτύπημα στο κεφάλι του ήταν τόσο σοβαρό που δε μπόρεσε να ανοίξει το ένα του μάτι για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Σε συνέντευξη τύπου την Κυριακή, η ανώτερη υπάλληλος της αστυνομίας Victoria Shane Flannery χαρακτήρισε το περιστατικό «ομοφοβική επίθεση» . Ο Brandon δε μπόρεσε να αναγνωρίσει τους επιτιθέμενους, εκτός από το ότι ήταν τρεις άνδρες καυκάσιοι.

Ο ίδιος δήλωσε στο The Age ότι ελπίζει η εμπειρία του αυτήν να μην κάνει τα άλλα άτομα να φοβούνται για την ασφάλειά τους. “Θεωρώ ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να βγαίνουν έξω και να απολαμβάνουν τη ζωή.