Σχολείο αρνείται σε τρανς παιδί να φοράει τα ρούχα που επιθυμεί

26/10/2023
από
Το αίτημα ενός τρανς παιδιού να εκφράζει ανοιχτά την ταυτότητα φύλου και να χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες, απορρίφθηκε από δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με το ANT1 News, ένα 7χρονο τρανς κορίτσι μίλησε στην οικογένεια του για την επιθυμία του να εκφράζει ανοιχτά την ταυτότητα φύλου του στο σχολικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, το παιδί ζήτησε να φοράει ρούχα που γίνονται κοινωνικά αντιληπτά ως γυναικεία, αλλά και να χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες.

Η οικογένεια του παιδιού δεν είναι ολοκληρωτικά υποστηρικτική, καθώς ο πατέρας του παιδιού δεν συμφωνεί με τη μητέρα, η οποία προσπαθεί να στηρίξει το παιδί της άνευ όρων. Όπως διαβάζουμε στο ειδησεογραφικό site, η μητέρα αποδέχεται πλήρως την ταυτότητα του παιδιού της και προσπαθεί να διασφαλίσει ότι το σχολείο θα αντιμετωπίσει το παιδί με αγάπη και συμπερίληψη.

Το αίτημα που στάλθηκε στο σχολείο μέσω ενός δικηγόρου, ωστόσο, απορρίφθηκε. Η σχολική κοινότητα εξέφρασε τη διαφωνία της τόσο ως προς τον ρουχισμό όσο και στη χρήση των γυναικείων τουαλετών, με το επιχείρημα ότι θα δημιουργούσε φόβο παρενόχλησης στις υπόλοιπες μαθήτριες.

Μέσα από αυτό το περιστατικό φαίνεται ξεκάθαρα η ανάγκη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου, μέσω κατευθυντήριων γραμμών προς τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα βρίσκεται στο πλευρό των τρανς παιδιών και στην επιθυμία τους να ζουν ανοιχτά.
Δες και αυτό!