Προειδοποίηση: Ακολουθούν spoiler για το τελευταίο επεισόδιο της τέταρτης σεόν του RuPaul’s Drag Race UK.

Μετά από έναν εντυπωσιακό μεγάλο τελικό, η τέταρτη σεζόν του Drag Race UK έφτασε στο τέλος της, με νικήτρια τη Danny Beard!

Την Πέμπτη (24 Νοεμβρίου) η βασίλισσα με τη γενειάδα, πήρε το στέμμα, μετά τη μάχη που έδωσε απέναντι στη Cheddar Gorgeous.

Σε ένα επεισόδιο που είδε τις τέσσερις φιναλίστ – Danny, Cheddar, Black Peppa και Jonbers Blonde – να εκτελούν ένα lip sync σε ένα εντυπωσιακό megamix επιτυχιών του RuPaul, η απόφαση κατέληξε σε έναν τελικό lip sync, που είδε τη Danny Beard να βγαίνει νικήτρια!

Η Danny και η Cheddar μπήκαν στον τελικό με τέσσερα διακριτικά RuPeter η καθέμια. Η τελευταία δοκιμασία ήταν η εξής: να γράψει η καθεμία τον δικό της στίχο, σε ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του RuPaul. Τα τέσσερα τραγούδια που επιλέχθηκαν ήταν: «Sissy That Walk», «The Realness», «Call Me Mother» και «Kitty Girl».

Καθώς, οι βασίλισσες προετοιμάζονταν για τις τελευταίες τους εμφανίσεις, μίλησαν για το αν η σεζόν είχε ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους, συμφωνώντας όλες ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό,τι πίστευαν. «Είναι η αντοχή», σχολιάζει η Cheddar πριν προσθέσει η Jonbers, «Απλώς μου άρεσε κάθε δευτερόλεπτο». Η Black Peppa, η οποία μίλησε για την ανατροφή της στο St. Martin στην Καραϊβική είπε: «Είμαι ζωντανή απόδειξη ότι μπορείς να πετύχεις ό,τι θέλεις».

Μετά την ομαδική εμφάνιση, η οποία περιελάμβανε όλες τις βασίλισσες της τέταρτης σεζόν, και την τελευταία πασαρέλα, ο RuPaul περιόρισε τον ανταγωνισμό σε δύο φιναλίστ. Στη συνέχεια, η  Danny και η Cheddar ήρθαν αντιμέτωπες σε ένα δραματικό lip sync με το «This Is My Life» της Dame Shirley Bassey, το οποίο κέρδισε η Danny.

Το RuPaul’s Drag Race UK είναι διαθέσιμο στο iPlayer του BBC.