Μετά το αντίστοιχο περιστατικό στα Μετέωρα, αυτή τη φορά είχε σειρά, δυστυχώς, η Λάρισα. Με την έλευση της Αμάλ στην κοίτη του Πηνειού ποταμού, της κούκλας που ξεκίνησε από τη Συρία για να διασχίσει την Ευρώπη, συμβολίζοντας το δύσκολο ταξίδι των προσφυγόπουλων, σημειώθηκαν προπηλακισμοί από ομάδα συγκεντρωμένων.

Η ομάδα των διαμαρτυρομένων πέταξε πέτρες και προπηλάκισε πολίτες της Λάρισας, που συμμετείχαν στην εκδήλωση και είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, σύμφωνα με το onlarissa.gr. Μάλιστα, προκλήθηκαν μικροσυμπλοκές και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα η Αμάλ θα κατευθυνόταν προς τον Μύλο του Παππά, προκειμένου να υλοποιηθούν οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί,ωστόσο, ομάδα συγκεντρωμένων άρχισαν να προπηλακίζουν τον κόσμο με αποτέλεσμα να προκληθούν μικροσυμπλοκές, με αποτέλεσμα στην παρέμβαση της Αστυνομίας.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Δήμου Λαρισαίων

Μια πολιτιστική εκδήλωση με ανθρωπιστικό χαρακτήρα για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στάθηκε δυστυχώς αφορμή για εκδηλώσεις μίσους.
Μια πολύ μικρή ομάδα ακραίων, σκοταδιστών, φασιστών και μισαλλόδοξων έκρινε σκόπιμο να μην μείνει στη διχαστική και χυδαία ρητορική που χρησιμοποίησε τις τελευταίες ημέρες, αλλά να προβεί και σε επιθέσεις κατά της…Αμάλ, τρομοκρατώντας γονείς και παιδιά που συμμετείχαν με χαρά στην εκδήλωση.
Τι να απαντήσουμε σ´ αυτά τα παιδιά που τρομοκρατημένα ρωτούσαν, με αθωότητα τους γονείς τους: «Γιατί τόσο μίσος για μία κούκλα;»
Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα επεισόδια. Ζητούμε συγγνώμη από τις οικογένειες και τα παιδιά που έσπευσαν με χαρά να συμμετασχουν στην εκδήλωση.
Η δημοτική αρχή του Δήμου Λαρισαίων θα συνεχίσει να κινείται με αρχές και αξίες, με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Στην Λαρισα φωνές διχασμού, μισαλλοδοξίας και ρατσισμού είναι και θα παραμείνουν στο περιθώριο.