Αναγνώστης του Jake Myers, ψυχοθεραπευτή και θεραπευτή γάμου και οικογένειας στην Καλιφόρνια, ρωτά για το τι μπορεί να κάνει με μία σεξουαλική φαντασίωση που έχει καρφωθεί στο μυαλό του, ειδικά τώρα που κλείνει τα τριάντα και δεν την έχει ακόμη πραγματοποιήσει, αλλά είναι με την κοπέλα του, την οποία δε θέλει να χάσει.

Διαβάστε την επίμαχη ερώτηση και την απάντηση του θεραπευτή.

Ερώτηση

«Γεια σου Jake Myers*,

Θεωρώ τον εαυτό μου ως επί το πλείστων στρέιτ/bicurious. Έχω παίξει με μερικούς άντρες όταν ήμουν στο κολέγιο, αλλά ποτέ δεν ήταν κάτι σοβαρό και έκανα διεισδυτικό σεξ μόνο με γυναίκες. Θα κλείσω τα 30 τον επόμενο μήνα και έχω αυτή την περίεργη φαντασίωση γενεθλίων: Θέλω ένα gang bang από πολλούς τύπους ταυτόχρονα. Πραγματικά, νιώθω ότι είναι κάτι που πρέπει να κάνω, και αυτά τα γενέθλια ορόσημο είναι μια καλή στιγμή. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω πώς να το πω στην κοπέλα μου. Ξέρει ότι έχω πάει με άνδρες στο παρελθόν και είναι οκ μ’ αυτό, αλλά δεν ξέρω πώς θα το χειριζόταν, αν τη ρωτούσα για να κάνω αυτό το συγκεκριμένο πράγμα. Θέλω την άδειά της, αλλά ένα μέρος του εαυτού μου πιστεύει ότι ίσως είναι καλύτερα να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Πιθανότατα δε θα το μάθει ή δε θα νοιαστεί ποτέ και προφανώς θα χρησιμοποιούσα προφυλάξεις. Τι πρέπει να κάνω;

Υπογραφή:
13 (Guys) Going on ‘30’


Απάντηση

Αγαπητέ 13 (Guys) Going on ‘30’,

Η φαντασίωσή σας δεν είναι απαραίτητα «περίεργη» και αν το Pornhub αποτελεί κάποια ένδειξη, σίγουρα δεν είστε μόνος σε αυτήν. Απλώς ακούγεται σαν να υπάρχει περισσότερη εξερεύνηση στο μέλλον σας όσον αφορά τη σεξουαλική σας ζωή, και ίσως δεν είστε έτοιμοι να περιοριστείτε σε ένα είδος σεξ μόνο ή σε μια μονογαμική σχέση γι’ αυτό το θέμα.

Τα γενέθλια ορόσημο (παρεμπιπτόντως, ευτυχισμένα 30!) μας δίνουν συχνά την ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό της ζωής μας και μας επιτρέπουν να σκεφτούμε τι μπορεί να θέλουμε να ζήσουμε πριν περάσουμε σε μια άλλη δεκαετία. Λέγοντας ότι νιώθεις ότι είναι κάτι που «χρειάζεται» να κάνεις, η τάση μου είναι ότι υπάρχει ένα μέρος σας, που θέλει να εκφραστεί πλήρως σεξουαλικά και αυτή η εμπειρία θα σας επέτρεπε να το κάνετε αυτό.

Η φαντασίωση του gang bang είναι ελκυστική για πολλά άτομα, επειδή υπάρχει μια επιθυμητή παθητικότητα. Απλώς μπορεί να σας «πάρουν» και να «χρησιμοποιηθείτε» με έναν ευχάριστο και καταναλωτικό τρόπο, σχεδόν ως ένα συναινούν «αντικείμενο» με ελάχιστη απαιτούμενη οικειότητα. Παραιτείστε από την ευθύνη σε έναν κόσμο γεμάτο αποφάσεις, διαπραγματεύσεις δούνε και λαβείν.

Ως ένας στρέιτ/bicurious τύπος, μπορεί επίσης να παρασυρθείτε σε αυτό το σενάριο για να αξιολογήσετε πλήρως ποιες είναι οι σεξουαλικές σας προτιμήσεις και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτήν την εξερεύνηση. Ίσως, αναρωτιέστε πού λέτε αληθινά ψέματα (χωρίς λογοπαίγνιο) και αν η εμπειρία αυτή θα σας ωθήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αυτό το φάσμα. Αν συμβαίνει αυτό, σας συγχαίρω που θέλετε να δοκιμάσετε διάφορα πράγματα για να καταλάβετε καλύτερα τον εαυτό σας (το να μιλήσετε με έναν θετικό θεραπευτή μπορεί επίσης να βοηθήσει).

Όσο για την κοπέλα σας, εδώ μπαίνει το κομμάτι της ακεραιότητας. Θα σας συμβούλευα να προχωρήσετε με όποιον τρόπο αισθάνεστε ανοιχτό και ειλικρινή και σύμφωνα με όποιες ειπωμένες ή ανείπωτες συμφωνίες υπάρχουν στην τρέχουσα σχέση σας. Για παράδειγμα, αν έχετε μια πολιτική “μη ρωτάς μη λες”, τότε ίσως δεν είναι απαραίτητο να της μιλήσεις γι’ αυτήν τη φαντασίωση.

Αν θεωρηθεί απάτη, ωστόσο, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα έναν διαφορετικό δρόμο, απλώς και μόνο επειδή: 1. Θα ήταν ανέντιμο και 2. Πιθανότατα θα σας έκανε να αισθάνεστε ενοχές, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σας, καθώς και την επιθυμία σας ως σφήνα στη σχέση σας. Για μένα, το μεγαλύτερο ζήτημα εδώ είναι η επιθυμία σας να έχετε σεξουαλικές εμπειρίες που δεν την περιλαμβάνουν και το αν είναι γκέι ή στρέιτ οι εμπειρίες αυτές δεν έχει σημασία. Θα χρειαστεί να της μιλήσετε γι’ αυτό, να καθορίσετε τους κανόνες, και να βεβαιωθείτε ότι είστε εντάξει μαζί τους πριν προχωρήσετε.

Οι φαντασιώσεις μας μπορούν να δώσουν μια ματιά στην ψυχή, τις επιθυμίες και τα συναισθήματά μας, γι’ αυτό σας ενθαρρύνω να τις διασκεδάσετε. Μερικές φορές απλά το να μιλάμε ανοιχτά για αυτά με τον/τη σύντροφό μας είναι το μόνο που χρειαζόμαστε για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας. Εάν αποφασίσετε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα και να κάνετε τη φαντασίωσή σας πραγματικότητα, σας ενθαρρύνω να είστε ειλικρινείς, ανοιχτοί, ασφαλείς και υπεύθυνοι. Επιλέξτε τους παρτενέρ σας με σύνεση και ξέρετε τα όριά σας. Κάτι τελευταίο… δεν είναι το 13 ένας άτυχος αριθμός; Ίσως θέλετε να το κάνετε ακόμα και 12.


*Ο Jake Myers, είναι ιδρυτής του LGBTQ Therapy Space, της πρώτης LGBTQ εθνικής πλατφόρμας τηλεθεραπείας. Έχει μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Αντιόχειας του Λος Άντζελες, με εξειδίκευση στην Θετική ΛΟΑΤ Ψυχοθεραπεία και είναι Αδειούχος Θεραπευτής Γάμου και Οικογένειας τόσο στην Καλιφόρνια όσο και στη Φλόριντα.

Facebook Page