“Πακέτο γονιμοποίησης στο σπίτι” έδωσε την ευκαιρία σε δύο γυναίκες να γεννήσουν με τρεις μέρες διαφορά

03/07/2020

Όταν ένα ζευγάρι γυναικών ξόδεψε 72 λίρες για ένα “πακέτο γονιμοποίησης στο σπίτι”, δε φανταζόταν ποτέ ότι θα τα κατάφερνε αμέσως μετά την πρώτη προσπάθεια.

Η Karina Rincon, 32 ετών, και η Kelly Mesa, 31 ετών, γνωρίστηκαν όταν πήγαιναν σχολείο στη Βενεζουέλα. Αφού αποφοίτησαν, μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετά από μερικά χρόνια που πέρασαν χωριστά, συναντήθηκαν ξανά στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα.

Όπως δήλωσαν στο Metro και οι δύο γυναίκες είχαν άντρες ερωτικούς συντρόφους, προτού ερωτευτούν η μία την άλλη.

Η Rincon εξομολογήθηκε: “Όποτε άκουγα την Kelly να μιλά για τους ερωτικούς της συντρόφους, ένιωθα να ζηλεύω… Τότε ήταν που ανακάλυψα ότι έχω αισθήματα γι’αυτήν. Ήμουν πολύ νευρική, δεν είχα ιδέα πως θα το αντιμετώπιζε, αλλά έπρεπε να της μιλήσω για το πώς ένιωθα για εκείνη. Ευτυχώς κι αυτή είχε τα ίδια συναισθήματα για μένα.”

Τον πρώτο καιρό κρατούσαν κρυφή τη σχέση τους, όμως το 2017 αποφάσισαν να κάνουν coming out στις οικογένειές τους και να παντρευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από αυτό.

Το ζευγάρι γνώριζε εκ των προτέρων ότι ήθελε να αποκτήσει παιδιά, αλλά συνειδητοποίησαν αρκετά νωρίς ότι δε θα μπορούσαν να καλύψουν τα υπέρογκα έξοδα των κλινικών γονιμοποίησης.

Η Mesa δήλωσε: “Κάποιες από τις κλινικές κόστιζαν πολλές χιλιάδες χρήματα – κι αυτό μόνο και μόνο για να βρεθεί ο δότης. Έπειτα θα υπήρχαν τα κόστη της γονιμοποίησης, των ιατρικών εξόδων, των ιατρικών ραντεβού και πάει λέγοντας”.

Κάνοντας μια σχετική έρευνα, βρήκαν στο διαδίκτυο ένα πακέτο γονιμοποίησης για το σπίτι” και επικοινώνησαν με έναν δότη σπέρματος, μέσα από έναν ιστότοπο με διάφορα προφίλ δοτών σπέρματος, γνωρίζοντας όμως ότι οι πιθανότητες να τα καταφέρουν θα ήταν ισχνές χωρίς την απαραίτητη ιατρική βοήθεια.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Mesa βρήκε δουλειά στην Καλιφόρνια, το οποίο σήμαινε πως θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τον σπερματοδόχο τους. Γι’ αυτό το λόγο και οι δύο αποφάσισαν να γονιμοποιήσουν τα ωάριά τους, προκειμένου να διπλασιάσουν τις πιθανότητές τους.

Έτσι λίγες εβδομάδες αργότερα, έχοντας μόλις μετακομίσει στο νέο τους σπίτι, έκαναν τεστ εγκυμοσύνης, το οποίο βγήκε και στις δύο θετικό.

“Μετά από μερικά τεστ τα το επιβεβαιώσαμε”, είπε η Rincon. “Περιμέναμε περίπου τέσσερις εβδομάδες και δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε -ποιες ήταν οι πιθανότητες;”

Ο Leo και η Sophie, τα οποία οι μητέρες τους περιγράφουν ως «δίδυμα», γεννήθηκαν τον Ιούλιο του 2019 με τρεις μέρες διαφορά.

H Rincon δηλώνει χαρούμενη που αυτή και η σύντροφός της δεν γέννησαν ταυτόχρονα. “Ανησυχούσαμε λίγο γι’αυτό, αλλά ευτυχώς, με το να γεννήσουμε με τρεις μέρες διαφορά σήμαινε ότι θα μπορούσα να είμαι παρούσα στη γέννηση του Leo και η Kelly στη γέννηση της Sophie”.

Το ζευγάρι είπε ότι οι άνθρωποι γύρω τους πίστευαν ότι “δύο γυναίκες  που βρίσκονται σε σχέση και εγκυμονούν, θα μπορούσαν να σκοτώσουν η μία την άλλη”, αλλά η Rincon δήλωσε: “Ήταν υπέροχο που διένυσα αυτήν την περίοδο με τη γυναίκα της ζωής μου, η οποία καταλάβαινε απολύτως πως ένιωθα”.

“Και οι δύο καταλαβαίναμε πως ένιωθε η άλλη πλευρά. Σε καμία περίπτωση δε θα ήταν το ίδιο, αν περνούσαμε αυτή τη διαδικασία με άντρες συντρόφους, καθώς ο ένας από τους δύο στη σχέση δε θα καταλάβαινε πως είναι να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες και τις προκλήσεις μιας εγκυμοσύνης”.

“Το μόνο δύσκολο πράγμα ήταν να μοιραζόμαστε το ίδιο κρεβάτι με δύο τεράστιες κοιλιές και το να χρειαζόμαστε την τουαλέτα κάθε πέντε λεπτά”, προσθέτει.

Τόνια Στεργίου

Όταν αναλογίζομαι τον εαυτό μου μικρό, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι πως μου άρεσε να γράφω. Οι πρώτες μου αναμνήσεις έχουν να κάνουν με ένα κάπως αυτάρεσκο κοριτσάκι να δηλώνει ευθαρσώς: “Εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω συγγραφέας και θα μοιράζω αυτόγραφα στους θαυμαστές μου.” Μεγαλώνοντας όμως οι τάσεις ναρκισσισμού μου ευτυχώς με εγκατέλειψαν κι άρχισα να σκέφτομαι πιο συλλογικά. Βρέθηκα έτσι λίγα χρόνια αργότερα να σπουδάζω Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να σπάω κάθε μέρα το κεφάλι μου πώς να κάνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Η πολλή σκέψη με οδήγησε σε πρώτη φάση στο Antivirus, το οποίο έχει καταλήξει να είναι κάτι σαν οικογένεια για μένα. Εδώ θα με βρείτε να γράφω ό,τι με προβληματίζει, ό,τι με θυμώνει κι ό,τι με λυτρώνει. Έχω αδυναμία στις δυναμικές ιδέες, στους ακομπλεξάριστους ανθρώπους και στα βιβλία. Απεχθάνομαι τον ρατσισμό, τις δογματικές απόψεις και το να μην έχω έμπνευση όταν τη χρειάζομαι. Τώρα αν θελήσετε κάποια στιγμή να μου μεταφέρετε κι εσείς τις ιδέες σας ή να κάνετε κάποια σχόλια, θα με βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα. Εναλλακτικά μπορείτε να μου προσφέρετε καφέ ή σοκολάτα και θα τα βρούμε.




Δες και αυτό!