Η Εναλλακτική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου κάνει το ντεπούτο της τον Ιανουάριο 2020 με το θεατρικό έργο «Μom Made Mermaid» σε σκηνοθεσία Κατερίνας Σιώζου.

Η παράσταση εντάσσεται σε ένα ρεπερτόριο θεατρικών -και όχι μόνο- έργων, το οποίο αποτελείται από 6 παραστάσεις νέων σκηνοθετών- μια για κάθε μήνα- με τίτλο «ΑΙΜΑ» που θα λάβουν χώρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο , στην Εναλλακτική Σκηνή από Ιανουάριο ως Ιούνιο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Καραγέωργου.

Το αρχέγονο δίδυμο μάνας-γιου. Αυτή η γνωστή (;) σχέση: οριακή, απόμακρη, επικίνδυνα κοντινή. Μία σχέση σαρκοβόρα, που αρρωσταίνει, που γιατρεύει και γιατρεύεται. Ιδωμένη τούτη τη φορά… αλλιώς. Και μ’ ένα τέλος… άλλο. Ως αρχή.

‘Ήρθε η ώρα να παίξουμε?

Αρχίζω. ‘Έχουμε το άσπρο χρώμα και το μαύρο χρώμα ή έχουμε το μαύρο χρώμα  και το άσπρο χρώμα? Αρχίζουν να χορεύουν στην αρχή σιγά σιγά… δειλά.. μετά πιο έντονα και γρήγορα και εκεί συμβαίνει κάτι που ποτέ δεν είχαν σκεφτεί, αρχίζουν να ενώνονται, δεν υπάρχει πια το άσπρο ή το μαύρο ή το μαύρο ή το άσπρο, αρχίζουν να μοιάζουν… γίνονται γκρι. Μεταμορφώνονται. Γκρι πια είμαστε το ίδιο γκρι…. ΓΚΡΙ χρώμα μυστηριώδης και κρυφό. Το χρώμα της αμφισημίας.

Γκρίζα ομίχλη, βροχερός καιρός, το λυκόφως, Νοέμβριος, τσιμέντο, τοίχος, σίδηρο, χάλυβας, ποντικός, γήρας, φεγγάρι.

Ο Γκαίτε έβλεπε το γκρι! Την προέλευση όλων των χρωμάτων.

Καλώς όρισες γκρι.

Στην Εναλλακτική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη. Από τις 8 Ιανουαρίου μέχρι και 31 Ιανουαρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Συντελεστές:

σκηνοθεσία: Κατερίνα Σιώζου
σκηνικά – φωτισμοί:
Νάντια Σκορδοπούλου
κοστούμια:
Μάριος Καραβασίλης
παίζουν:

Μάνα: Μάγδρα Κατσιπάνου
Υιός: Γιώργος Γεροντιδάκης


INFO

Τοποθεσία: Εναλλακτική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, Λεωφόρος Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη
Ημερομηνία:
Έναρξη παραστάσεων:8 Ιανουαρίου – 31 Ιανουαρίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 9:30
Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου και στο viva.gr
Τιμή εισόδου: 10