Ήταν το 1988, όταν το πτώμα του 27χρονου Scott βρέθηκε στα βράχια δίπλα από μια παραλία στο Σίδνεϊ. Η αστυνομία τότε είχε μιλήσει για αυτοκτονία.

Οι έρευνες όμως που ακολούθησαν δεν έδειξαν αυτό. Ο 27χρονος, που ήταν ανοικτά γκέι, δολοφονήθηκε σε ένα έγκλημα μίσους. Η περίπτωση του μάλιστα έγινε η αφορμή να ξεκινήσουν οι έρευνες και για άλλες δολοφονίες στις παραλίες του Σίδνεϊ τη δεκαετία του ’80.

Πριν λίγες ώρες, ο 49χρονος Scott Price συνελήφθη από την αστυνομία για τη δολοφονία του Scott Johnson.

Ο Scott Price συλλαμβάνεται

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Mick Fuller, δήλωσε πως “το να πάρω τηλέφωνο τον αδερφό του Scott Johnson και να τον πληροφορήσω για τη σύλληψη του δολοφόνου (32 χρόνια μετά) ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας μου”. 

Το τμήμα του New South Wales αναγκάστηκε μάλιστα να ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια αλλά και την γκέι κοινότητα, για τα λάθη που έκανε στην υπόθεση.

“Αν και έχουμε έναν μεγάλο δικαστικό δρόμο μπροστά μας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αν δεν ήταν η επιμονή της οικογένειας του Johnson, δε θα ήμασταν εδώ σήμερα”, τόνισε ο Mick Fuller.

Ο Johnson έκανε μεταπτυχιακό στα μαθηματικά. Το 1986 αποφάσισε να μετακομίσει από τις ΗΠΑ στο Σίδνεϊ για να ζήσει με τον σύντροφό του. Λίγους μήνες μετά βρέθηκε νεκρός στα βράχια του North Head cliffs στο Manly.

Έκτοτε, ο αδερφός του Steve ξεκίνησε μια εκστρατεία για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ποτέ δεν πίστεψε ότι ο αδερφός του είχε αυτοκτονήσει.

Ο Steve, αδερφός του θύματος

“Αυτή είναι μια πολύ συγκινητική ημέρα”, σχολίασε μετά τη σύλληψη του δολοφόνου. “Πέρα από αδερφός μου ήταν κι ο καλύτερος φίλος μου. Έπρεπε να το κάνω αυτό. Η ψυχή του αδερφού μου μπορεί επιτέλους να βρει γαλήνη”.

Αν και αρχικά ο θάνατος του Johnson θεωρήθηκε δολοφονία, η οικογένειά του επέμενε να ξανανοίξει η υπόθεση.

Δυστυχώς όμως έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2017 για να καταφέρει να βρει αποδείξεις πως ο Johnson δολοφονήθηκε λόγω της σεξουαλικότητάς του.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!