“Είμαι γκέι και τραγουδάω για τους ΛΟΑΤΚΙ+ των Βαλκανίων”

04/05/2021
από

Ο εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision 2021 μίλησε για τον στόχο του στον διαγωνισμό μουσικής, που δεν είναι άλλος από το να γίνει “η φωνή των ΛΟΑΚΤΙ+ των Βαλκανίων”.

Ο εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας στη φετινή Eurovision παραχώρησε πρόσφατα μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο attitude.co.uk, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε τόσο για το τραγούδι του με τίτλο “Here I Stand”, όσο και για τον στόχο του στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μουσικής, που δεν είναι άλλος από το να “γίνει η φωνή των ΛΟΑΚΤΙ+ των Βαλκανίων”.

Ο Vasil Garvanliev, γεννημένος το 1984, ξεκίνησε ως παιδί-θαύμα στη χώρα του. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 μετανάστευσε λόγω του πολέμου μαζί με την οικογένειά του στις ΗΠΑ και μετά από πολύχρονη καριέρα σε Λονδίνο, Τορόντο και Σικάγο, επέστρεψε στη Βόρεια Μακεδονία, όπου ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα.

Είμαι γκέι, αλλά το ότι είμαι γκέι είναι το λιγότερο ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με εμένα”, δήλωσε αρχικά, τονίζοντας πως ο ίδιος γνωρίζει καλά τι σημαίνει κριτική, περιθωριοποίηση, αδικία, εκφοβισμός, διακρίσεις.

“Όπως στις περισσότερες χώρες στα Βαλκάνια, η Βόρεια Μακεδονία υστερεί πολύ στην αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ+.. Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μια χώρα όπου σίγουρα δεν είναι εντάξει να είσαι ομοφυλόφιλος και η πλειοψηφία των ΛΟΑΤΚΙ+ στη Βόρεια Μακεδονία μένει στη ‘σιωπή'”, δήλωσε ο ίδιος.

Ενώ συνέχισε: “Στη Βόρεια Μακεδονία, νιώθεις ότι πρέπει να ‘φοράς’ μια μάσκα ως ομοφυλόφιλος. Ως καλλιτέχνες έχουμε την ευθύνη να μιλάμε για την αλήθεια. Θέλω να γίνω μια φωνή για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στη Βόρεια Μακεδονία και στα Βαλκάνια”.
Δες και αυτό!