Σε μια ιστορική στιγμή, η ομάδα του Καναδά κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο γυναικείο ποδόσφαιρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο, νικώντας την ομάδα της Σουηδίας με 3-2 στα πέναλτι.

Αυτό είναι το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο για τις γυναίκες του Καναδά, όμως το 25χρονο άτομο Quinn έγινε, επίσης, το πρώτο διάσημο τρανς άτομο στον αθλητρισμό, που κέρδισε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο με τη νίκη αυτή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Quinn (@thequinny5)

Το Quinn έκανε coming out σε μια ανάρτηση στο Instagram τον περασμένο Σεπτέμβριο, περιγράφοντας τη διαδικασία ως «ΔΥΣΚΟΛΟ και λίγο σκατά». Είπε ότι ζούσε ανοιχτά με τους ανθρώπους, που αγαπούσε εδώ και πολλά χρόνια.

Αρχικά, υπήρχε κάποια ανησυχία ότι δε θα επέτρεπαν στο Quinn να συμμετάσχει στην Ομάδα του Καναδά και να αγωνιστεί για το χρυσό. Τη στιγμή που έκανε coming out, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν είχε καθορίσει ακόμη τις κατευθυντήριες γραμμές για τη συμπερίληψη των τρανς και non-binary αθλητριών/των, αλλά έλυσε τα ζητήματα εγκαίρως για να μπορέσει να αγωνιστεί το Quinn.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Quinn (@thequinny5)

Το Quinn έγραψε, επίσης, ιστορία φέτος ως το πρώτο τρανς άτομο, που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είπε ότι είχε ανάμεικτα συναισθήματα για την τιμή αυτή.