Προληπτική φαρμακευτική αγωγή για όλους τους gay-bi άνδρες προτείνει ο Π.Ο.Υ.

13/07/2014
antivirus magazine διαφήμιση

World_Health_Organisation_building_south_face_2Κάθε gay και bisexual άνδρας στον πλανήτη πρέπει να παίρνει φάρμακα για όσο είναι σεξουαλικά ενεργός.

Αυτό είναι που προτείνει, μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter, ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας (Π.Ο.Υ.).

Σύμφωνα με τον οργανισμό, όλοι οι άνδρες που συνευρίσκονται με άλλους άνδρες θα πρέπει να λαμβάνουν προληπτικά ένα φαρμακευτικό σκεύασμα που προορίζεται για άτομα που δεν έχουν τον ιό HIV (Pre- Exposure-Prophylaxis). Με αυτόν τον τρόπο ευελπιστούν να περιορίσουν τον μεγάλο αριθμό των ατόμων που προσβάλλεται κάθε χρόνο παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του Π.Ο.Υ έγραφε: “Για πρώτη φορά ο Π.Ο.Υ συντιστά, οι άνδρες που κάνουν σεξ με άλλους άνδρες να λαμβάνουν αντιρετροϊκά φάρμακα ως πρόσθετη μέθοδο προστασίας για την πρόληψη του HIV.”

Αν και η πρόθεση του οργανισμού σχετίζεται με τον περιορισμό της διασπορά του ιού, η πρόταση του για μακροχρόνια λήψη φαρμάκων έχει προκαλέσει την αντίδραση του επιστημονικού κόσμου.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!