Προκαλεί ο μεσίτης που καταδικάστηκε για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ, της Ζackie

04/05/2023
από
Προκλητικά είναι όσα αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Αθανάσιος Χορταριάς, ο μεσίτης που έχει καταδικαστεί μαζί με τον κοσμηματοπώλη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Φτάνει στο σημείο μάλιστα σε μια προκλητική αποστροφή του λόγου του να κατηγορήσει την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου πως «σήμερα αποφάσισαν να βάλουν και “τιμή δικαίωσης” της μνήμης του».

Από τα «πυρά» του μεσίτη, Αθανάσιου Χορταριά, δεν ξεφεύγουν ούτε οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ επιτίθεται και σε «διάφορους αυτόκλητους ακτιβιστές», που δεν κατονομάζει.

«Ζητούν από δύο αθώους βιοπαλαιστές, εκτός από το να φυλακιστούν, να τους πληρώσουν και μισό εκατομμύριο ευρώ επειδή προσπάθησαν να προστατευθούν από έναν οπλισμένο άνθρωπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο μεσίτης , ο οποίος σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον Ζακ Κωστόπουλο ωστόσο στον Άρειο Πάγο επικυρώθηκε η αναστολή της ποινής του.

Επίσης όπως λέει «συγγενείς του θανόντος κοινοποίησαν σε μένα και τον κοσμηματοπώλη δύο αγωγές ζητώντας μας συνολικά το ποσό των 500.000 ευρώ για “ψυχική οδύνη”».

Και προκαλεί το κοινό αίσθημα κατηγορώντας του ουσιαστικά ότι έχουν «κοστολογήσει» την μνήμη του θύματος. «Και διερωτώμαι, ενώ σήμερα δηλωνόταν από την υπεράσπιση της κατηγορίας σε όλους τους τόνους ότι θα φτάσουν μέχρι τέλους για τη δικαίωση της μνήμης του θανόντος, ότι “εδώ σκυλί σκοτώνει και μπαίνεις φυλακή” και για τον θανόντα δεν μπήκε φυλακή κανείς, σήμερα αποφάσισαν να βάλουν και “τιμή δικαίωσης” της μνήμης του;», αναφέρει.

Στην ανακοίνωσή του εμφανίζει τέλος τα γεγονότα κατά το δοκούν για το περιστατικό της 21ης Σεπτεμβρίου 2018.

Είναι ο ίδιος που πέρυσι τον Ιούλιο κατηγορούσε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επηρεασμό της Δικαιοσύνης.

Πρωτόδικα, ο Αθανάσιος Χορταριάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση ο μεσίτης αποφυλακίστηκε, αφού έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του. Παράλληλα, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου μένει.

Η απόφαση για την αποφυλάκιση του μεσίτη προκάλεσε την παρέμβαση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευδοκίας Πούλου, η οποία άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Η εισαγγελική λειτουργός είχε υποστηρίξει πως η απόφαση «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας».

Ολόκληρη η νέα ανακοίνωση του μεσίτη έχει ως εξής:

«Εχθές 3-5-2023 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την άδικη πρωτόδικη καταδίκη μου στην υπόθεση θανάτου του Ζαχαρία Κωστόπουλου και τον άμεσο εγκλεισμό μου στις φυλακές.

Όλο αυτό το διάστημα, αν και αθώος, σεβάστηκα τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, η οποία την 4/7/2023 με απόφαση του Β’ Μ.Ο.Ε. Αθηνών ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής μου, γεγονός που δεν άρεσε στους διάφορους αυτόκλητους ακτιβιστές, οι οποίοι χωρίς καν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην ανωτέρω δίκη ασκούσαν πιέσεις για την επιστροφή μου στη φυλακή.

Παρά τη δική μου διακριτική στάση όλο αυτό το διάστημα, όταν στις 8-3-2023 ο Άρειος Πάγος απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση της Αντιεισαγγελέως του ιδίου δικαστηρίου, κατά της ανασταλτικής απόφασης του Β’ Μ.Ο.Ε. Αθηνών, οι δικηγόροι της οικογένειας του θανόντος χωρίς καν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δίκη, διέρρευσαν ευαίσθητα προσωπικά μου δεδομένα και έβαλλαν κατά της εντιμότητας των Ελλήνων δικαστών. Με ονόμασαν μάλιστα ως “πλέον ευνοημένο κατηγορούμενο” και “διέκριναν” εχθρική στάση του δικαστικού συστήματος εναντίον τους συνεπικουρούμενοι από έντυπα συγκεκριμένης πολιτικής απόχρωσης, χωρίς πραγματικά να κατανοώ τον πραγματικό λόγο αυτής της επίθεσης.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, αποκαλύφθηκαν τα ταπεινά κίνητρα όλης αυτής της διαστρέβλωσης της αλήθειας και της παραπλάνησης της κοινής γνώμης, όταν συγγενείς του θανόντος κοινοποίησαν σε μένα και τον κοσμηματοπώλη δύο αγωγές ζητώντας μας συνολικά το ποσό των 500.000 ευρώ για “ψυχική οδύνη”.

Και διερωτώμαι, ενώ σήμερα δηλωνόταν από την υπεράσπιση της κατηγορίας σε όλους τους τόνους ότι θα φτάσουν μέχρι τέλους για τη δικαίωση της μνήμης του θανόντος, ότι “εδώ σκυλί σκοτώνει και μπαίνεις φυλακή” και για τον θανόντα δεν μπήκε φυλακή κανείς, σήμερα αποφάσισαν να βάλουν και “τιμή δικαίωσης” της μνήμης του; Αυτό επιδίωκαν εξαρχής; Για αυτό διέσυραν την Ελλάδα στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και έβαλαν κατά της Δικαιοσύνης των Ελλήνων δικαστών, επειδή δεν μπόρεσαν να ζητήσουν αποζημίωση και από το ελληνικό Δημόσιο αφού οι αστυνομικοί αθωώθηκαν; Τι ζητούν λοιπόν;

Ζητούν από δύο αθώους βιοπαλαιστές, εκτός από το να φυλακιστούν, να τους πληρώσουν και μισό εκατομμύριο ευρώ επειδή την 21/9/2018 προσπάθησαν να προστατευθούν από έναν οπλισμένο άνθρωπο που μόλις είχε διαρρήξει και βανδαλίσει ένα κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας, πλην όμως, αυτός τελικά έπαθε καρδιακή προσβολή και αποβίωσε αφού χειροπεδήθηκε από τους επιληφθέντες και αθωωθέντες από τον πρώτο βαθμό (ορθώς) αστυνομικούς κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο».

με πληροφορίες από lifo.gr
Δες και αυτό!