Πρώην ιερέας έκανε coming out ως ομοφυλόφιλος

21/08/2023
από
Facebook
Ο Ανδρέας Κονάνος, πρώην ιερέας, έκανε coming out ως ομοφυλόφιλος σε ένα βίντεο που ανέβασε στα social media.

Ο πρώην ιερέας είχε βρεθεί στο επίκεντρο όταν παραιτήθηκε το 2020 με ανακοίνωση που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τώρα ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί με τον κόσμο ένα ακόμη μέρος της ταυτότητας του που μέχρι τώρα δεν είχε αποκαλύψει. Έτσι, ανεβάζοντας ένα βίντεο με τίτλο «Φτου Ξελευθερία», ο πρώην ιερέας έκανε coming out ως γκέι.

Ο Ανδρέας Κονάνος ξεκίνησε το βίντεο λέγοντας: «Σήμερα θα κάνω το πιο δύσκολο βίντεο της ζωής μου. Είναι το πιο απλό και το πιο δύσκολο ταυτόχρονα. Είναι απλό, διότι όταν κανείς λέει αλήθειες απλές, τα πράγματα είναι απλά. Δύσκολο είναι γιατί θα ξαφνιαστούν κάποιοι, οι περισσότεροι φυσικά είναι λογικό να ξαφνιαστούν».

Αποφάσισε να κάνει το συγκεκριμένο βίντεο μετά από ερωτήσεις πολλών ατόμων σχετικά με το γιατί δεν αναφέρεται ποτέ στην προσωπική του ζωή, ενώ μιλάει τόσο ανοιχτά για τόσα πολλά θέματα. Όπως είπε δεν φοβάται τις αντιδράσεις καθώς έχει μισήσει ο ίδιος τον εαυτό του πολύ πριν το κάνουν οι άλλοι για εκείνον. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Σε όποιον θέλει να με βρίσει, πριν το κάνει το έχω κάνει ο ίδιος στον εαυτό μου για πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ήμουν παιδί, από τότε που κατάλαβα τον εαυτό μου».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Έχω μαστιγώσει μόνος μου τον εαυτό μου, τον έχω βρίσει, προσβάλει, ξεφτιλίσει, μειώσει, τον έχω στείλει στην κόλαση για όλη αυτή την κατάσταση, την ταυτότητα μου. Δεν είναι ότι ξυπνάς ένα πρωί και λες θέλω να διαλέξω αντί για αυτό το άλλο. Κανένας ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος δεν χάρηκε την πρώτη στιγμή που διαπίστωσε την ταυτότητά του. Αν χάρηκε, καλά έκανε, δεν θέλω να προδικάσω. Αλλά ξέρω από αυτά που άκουγα τόσα χρόνια ότι την πρώτη στιγμή που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι ξεχωρίζει από το πλήθος… αυτός είναι ο λόγος της θλίψης. Η θλίψη δεν είναι για αυτό που είσαι, είναι γιατί αυτό που είσαι το έχεις σε μια κοινωνία πολύ διαφορετική».

Σε άλλο κομμάτι ο πρώην ιερέας εξήγησε το πώς η παρουσία του στην Εκκλησία αλλά και η συναναστροφή του με άλλους ανθρώπους αποδεικνύει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα δεν είναι επικίνδυνα.

«Είμαι μια ζωντανή απόδειξη ότι άνθρωποι σαν εμένα δεν είναι κακοί ούτε επικίνδυνοι. Δεν κάνεις ζημιά επειδή είσαι ομοφυλόφιλος. Εμένα ας πούμε με έχουν πληγώσει πάρα πολύ στρέιτ άνθρωποι. Με έχουν πονέσει, με έχουν αρρωστήσει κατά διαστήματα στη ζωή μου», είπε.

«Σκέψου ότι άκουγες ομιλίες ενός ανθρώπου που είναι ομοφυλόφιλος και δεν σε πείραξε. Δεν είναι μια ζωντανή απόδειξη ότι η ερωτική ταυτότητα δεν καθορίζει το άγγιγμα της ψυχής;».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω:

https://www.facebook.com/watch/?v=284504164191906
Δες και αυτό!