Δικαστήριο στην Ιταλία αποφάσισε υπέρ του πρώην γκέι ηθοποιού πορνό Ρουτζέρο Φρέντι, αφού κατέθεσε μήνυση κατά Πανεπιστημίου για την άδικη απόλυσή του.

Μιας και δεν του δόθηκε καμία εξήγηση για την άδικη απόλυσή του, ο Φρέντι κέρδισε τη αγωγή του κατά του Πανεπιστημίου La Sapienza στη Ρώμη της Ιταλίας.

Πριν γίνει καθηγητής Πανεπιστημίου, ο Φρέντι  εργαζόταν ως ηθοποιός στη γκέι βιομηχανία πορνό στις ΗΠΑ με το όνομα Carlo Masi. Αφού απέκτησε δύο πτυχία, το ένα στα Μαθηματικά και το άλλο στη Μηχανική, ξεκίνησε διδακτορική έρευνα και έγινε καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο La Sapienza το 2017.

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Repubblica, ο Φρέντι αφηγήθηκε πώς, ενώ εργαζόταν στο πανεπιστήμιο, άρχισε να νιώθει ότι οι συνάδελφοί του και οι ανώτεροί του ήταν προκατειλημμένοι εναντίον του. «Είναι απλά η γνώμη μου. Αλλά ένιωθα ότι υπήρχαν προκαταλήψεις γύρω μου, οι οποίες ήταν πέρα από τις ικανότητές μου ως καθηγητής και ως αναλυτής δεδομένων, ο ρόλος που κατέχω σήμερα», είπε.

Ο Φρέντι θυμήθηκε ότι παρατήρησε ένα όλο και πιο εχθρικό περιβάλλον, με πολλές από τις εξωσχολικές δραστηριότητες που πρότεινε να ακυρωθούν χωρίς εξήγηση. Ένα τέτοιο επεισόδιο αφορούσε μια συνάντηση για το θέμα του HIV που είχε οργανώσει με μια φοιτητική ομάδα, η οποία ακυρώθηκε μετά την παρουσίαση του προγράμματος.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν το 2019, όταν του προσφέρθηκε μια θέση διδασκαλίας για ένα μάθημα Μαθηματικών. Αφού δούλεψε τις 60 από τις 100 προβλεπόμενες ώρες, το Πανεπιστήμιο τον απέλυσε, χωρίς καμία εξήγηση και αρνήθηκε να τον πληρώσει για τη δουλειά που έκανε.

Στη συνέχεια, ο Freddi υπέβαλε αγωγή στο Πολιτικό Δικαστήριο της Ρώμης και στις 24 Ιανουαρίου, ο δικαστής αποφάσισε υπέρ του και διέταξε το Πανεπιστήμιο να του δώσει αποζημίωση 2.500 ευρώ για τις ώρες διδασκαλίας που εργάστηκε και πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ για «αδικαιολόγητη απόλυση».

Ο Φρέντι χαιρετίζει την απόφαση, λέγοντας: «Αναγκάστηκα να κάνω μήνυση. Και κέρδισα. Ελπίζω η περίπτωσή μου να δώσει κουράγιο σε όλους τους διδάκτορες που υφίστανται εκμετάλλευση μετά από χρόνια σπουδών και ειδικοτήτων.»

Και πρόσθεσε ότι «τώρα έχω μια κανονική δουλειά, με μισθό. Ελπίζω ότι και άλλοι θα βρουν το θάρρος να μιλήσουν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ruggero Freddi (@ruggerofreddi)