Βρισκόμαστε ήδη στην 6η ημέρα του φετινού prideweek και οι διάφορες pride εκδηλώσεις καλά κρατούν. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα:

Το Animasyros International Animation Festival + Agora, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας – Athens Pride 2016 σχεδίασε και παρουσιάζει ένα ωριαίο πρόγραμμα ταινιών κινουμένων σχεδίων με θεματικό άξονα την ταυτότητα φύλου και την προσωπική έκφραση. Ταινίες animation από όλο τον κόσμο από το αρχείο του Animasyros θα ενωθούν με τις δυνατές φωνές του Athens Pride 2016. Που; Θερινός κινηματογράφος Λαΐς–Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48. Ελεύθερη είσοδος.

[separator type=”thick”]

Οι BananaBoys σε συνεργασία με το Athens Pride διοργανώνουν ένα All Star Drag πάρτι! Τίποτα δεν είναι προβλέψιμο σε ένα BananaBoys πάρτι, πόσο μάλλον όταν σε αυτό συμμετέχουν 10 Drag queens, η σχεδιάστρια μόδας Κίκα Καράμπελα, o φωτογράφος Άκης Χρήστου και άπειρες μπανάνες! Η βραδιά θα ξεκινήσει με ένα εντυπωσιακό runway εμπνευσμένο από την εξωτική ατμόσφαιρα της ζούγκλας του Αμαζονίου και της δυναμικής των Drag queens. Κατά τη διάρκεια του show, η Κίκα Καράμπελα θα παρουσιάσει custom δημιουργίες από τη νέα κολεξιόν της. Τη σκηνοθεσία θα επιμεληθούν οι BananaBoys. Τη μουσική συνοδεία στο runway αναλαμβάνουν οι Bloco Swingueira – samba reggae Atenas LIVE! Παράλληλα, το conceptual art exhibition του Άκη Χρήστου, “Normativity in Drag” θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο κοινό. Μια σειρά φωτογραφιών που απεικονίζει τις έμφυλες κανονικότητες μέσα από την τέχνη του drag. Αμέσως μετά το runway show θα ακολουθήσει πάρτι με μουσικές επιλογές του JohnJohn Papadopoulos από τους BananaBoys. To clue της βραδιάς είναι τα Drag show, στα οποία οι queens θα δώσουν όλο τους τον εαυτό, σε ολοκαίνουργιες performances! Που; Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5. Ελεύθερη είσοδος. 

[separator type=”thick”]

H Proud Seniors Greece σε συνεργασία με την Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) παρέχουν δωρεάν εξέταση μνήμης (νευροψυχολογική εκτίμηση) σε άτομα των 60 ετών + της κοινότητάς μας. Θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία που παραχωρούνται από τη Θετική Φωνή My check point (Πιττάκη 4, Μοναστηράκι) την Πέμπτη 9/6 ώρες 16.00 – 20.00.