Γονέας έστειλε επιστολή σε συμβουλευτική στήλη με το ερώτημα πώς ο γιος τους μπορεί «να ξέρει» ότι είναι γκέι, αφού δεν είχε ποτέ κοπέλα (σ.σ. έχουμε κουραστεί πια με αυτό το ομοφοβικό ίχνος στο μυαλό των γονιών).

Η/Ο γονέας έγραψε στη συμβουλευτική στήλη της The Sun (aunt Deidre Sanders), μετά το coming out του γιου τους.

«Πώς ο γιος μου μπορεί «να ξέρει» ότι είναι γκέι, όταν δεν είχε ποτέ σχέση με κανένα φύλο;» Με αυτό το ερώτημα ξεκινά η επιστολή.

«Είμαι τόσο μπερδεμένη/ος απ’ αυτό. Είμαι 42 ετών και ο γιος μου είναι 18 ετών» , συνεχίζει.

Η/Ο γονέας προσθέτει: «Τον ρώτησα πότε θα βρει μια κοπέλα, αλλά απάντησε ότι «σκέφτεται» ότι είναι γκέι. Πώς μπορεί να ξέρει; Ανησυχώ ότι οι συγγενείς θα του γυρίσουν την πλάτη. Δεν είναι ένα μονοπάτι που θα επιλέγαμε γι’ αυτόν.»

Η/Ο γονέας του γκέι εφήβου σημείωσε ακόμη ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να «επιλέξουν» τη σεξουαλικότητά τους.

Απαντώντας στη/στον γονεά, η Sanders είπε:

«Μπορεί να μην είναι ένας δρόμος που θα επέλεγε για τον εαυτό του, ίσως λόγω της προκατάληψης που μόλις αναφέρατε. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε τη σεξουαλικότητά μας, αλλά πολλά άτομα τη γνωρίζουν από αρκετά νεαρή ηλικία. Δε χρειάζεται μια σχέση για να μάθεις από ποιο άτομο ελκύεσαι. Πιθανότατα, ήθελε να μαλακώσει το ξάφνιασμα για εσάς διατυπώνοντάς το με αυτόν τον τρόπο. Υποστηρίξτε τον και πείτε στην οικογένειά σας ότι τον αγαπάτε όσο ποτέ άλλοτε» , πρόσθεσε η Sanders.

Μπορεί να προκαλέσει σοκ σε μερικούς ανθρώπους, αλλά είναι απολύτως δυνατό να γνωρίζεις ότι είσαι γκέι, χωρίς να έχεις φιλήσει ποτέ ένα άτομο του ίδιου φύλου. Το ξέρεις, με τον ίδιο τρόπο, που οι στρέιτ άνθρωποι γνωρίζουν γενικά ότι είναι στρέιτ, χωρίς να έχουν σεξουαλικές εμπειρίες με άτομα του ίδιου φύλου.

Δυστυχώς, αυτό το συγκεκριμένο ομοφοβικό ίχνος φαίνεται να είναι τόσο διαδεδομένο όσο ποτέ, παρά το γεγονός ότι πολλά κουήρ άτομα καταλαβαίνουν πραγματικά τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητές τους, ενώ είναι ακόμα στο σχολείο.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για τη Σεξουαλικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, το 17% των γκέι και bi αντρών γνώριζαν ότι είναι γκέι από όταν ήταν στο δημοτικό σχολείο, ενώ το 20% ανακάλυψε την κουήρ ταυτότητά του στο γυμνάσιο.

Έτσι, ενώ ο γιος σε αυτήν την ιστορία μπορεί να χρειάζεται χρόνο για να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά του, είναι πιθανό να έχει ήδη καταλάβει πλήρως ότι είναι γκέι. Και η ώθηση των γονιών του να βγει με μια κοπέλα είναι απίθανο να το αλλάξει αυτό.