Πορτραίτα drag queen και τρανς γυναικών του Γουόρχολ για πρώτη φορά σε έκθεση στο Λονδίνο

30/10/2019
από

Μια σειρά από μοναδικά πορτραίτα drag queen και τρανς γυναικών του Άντι Γουόρχολ πρόκειται να φιλοξενηθούν σε μια σημαντική έκθεση στην Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ.

Η έκθεση αυτή – η μεγαλύτερη στη Βρετανία – θα ασχοληθεί με τα καλλιτεχνικά βήματα του μεγάλου ποπ καλλιτέχνη και θα εξερευνήσει το έργο του μέσα από τους φακούς της σεξουαλικότητας, της θρησκείας και του θανάτου.

Σύμφωνα με το δελτίου τύπου της ομάδας που έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια, η έκθεση θα περιλαμβάνει και 25 μικρά πορτραίτα Αφροαμερικανών και Λατινοαμερικανών drag queen και τρανς γυναικών.

Τα έργα είχαν ανατεθεί στον Ιταλό έμπορο τέχνης Luciano Anselmino το 1974 και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Φεράρα της Ιταλίας τον επόμενο χρόνο.

Sixty Last Suppers, 1986 The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc/Artists Right Society (ARS), New York and DACS, London

Μερικά από τα πολύ σπάνια έργα του που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πορτραίτο της Ντέμπι Χάρι του 1980 και ένα από τα τελευταία του έργα – ένας καμβάς μήκους δέκα μέτρων με τίτλο «Εξήντα Μυστικοί Δείπνοι».

Debbie Harry, 1980. The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc/Artists Right Society (ARS), New York and DACS, Londo

Ένα άλλο είναι το πορτραίτο του Γουόρχολ για τη εμβληματική Μάρσα Π. Τζόνσον. Είχε εκτεθεί για πρώτη φορά το 1974 και άνηκε στη συλλογή του Γουόρχολ ” Ladies and Gentleman”.

Ladies and Gentlemen by Andy Warhol (1975). Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, Inc/Artists Right Society (ARS), New York and DACS

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 12 Μαρτίου 2020 και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου.
Δες και αυτό!